Nieuwe kleuren keramiek!

- Nieuws

Jetstone introduceert twee donkere, natuurlijke ogende kleuren keramiek in haar assortiment en twee witte keramiekkleuren met een fraaie marmerstructuur.

Wat is keramiek?
Keramiek is een industrieel vervaardigd product, gebaseerd op klei, dat onder extreem hoge druk wordt geperst en vervolgens op hoge temperatuur wordt gebakken. Het is een doorontwikkelde versie van het keramische materiaal zoals dat bekend is uit de tegelbranche, maar dan beschikbaar in afmetingen waarvan wij werkbladen op maat kunnen produceren.

Oppervlaktes en kenmerken van keramiek
Keramiek heeft een matte, geborstelde oppervlakte. Dat verklaart mede de toenemende populariteit van het materiaal; keramiek combineert namelijk een fraaie, natuurlijke uitstraling met bijzonder praktische en hygiënische eigenschappen.

Keramiek is doorgaans erg constant van kleur. Echter, doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit uit te sluiten.

Nieuwe kleuren Keramiek Fossil stone & Kadoma Black

Kadoma Black
Een primeur in keramiek waarbij de ruwe oppervlakte van een gevlamde (gebrande) granietsoort is geïmiteerd. Het resultaat hiervan is een natuurlijke, robuust ogende donkergrijze kleur die uitstekend past in zowel landelijke als moderne keukens.

Nieuwe kleuren Keramiek Fossil stone & Kadoma Black

Fossil Stone
Een bijzonder fraaie kopie van Belgisch hardsteen, die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Kleur, structuur en zelfs de fossielen kloppen, maar uiteraard wel met de praktische eigenschappen van keramiek. De Fossil Stone wordt daarmee een nog realistischere opvolger van de huidige Blue Stone.

Gezien de toenemende vraag naar werkbladen met de uitstraling van marmer, introduceert Jetstone daarnaast ook twee witte keramiekkleuren met een fraaie marmerstructuur; Calacatta en Estatuario.

Keramiek Keukenblad Calacatta & Estatuario, ASWA Keukens

Estatuario en Calacatta
Beide materialen combineren de looks van marmer met de bijzonder praktische eigenschappen van keramiek. Voornaamste verschil tussen beide nieuwe kleuren, is de marmerstructuur. De Estatuario wordt gekenmerkt door één prominente ader aangevuld met wat kleinere aderstructuren, terwijl de Calacatta juist over de gehele plaat haar marmerstructuur wat meer verdeelt heeft.

Nieuwe kleuren Keramiek Calacatta & Estatuario

Net als alle andere keramieksoorten van Jetstone, hebben alle vier de kleuren een matte oppervlakte met bijzonder praktische en hygiënische eigenschappen; ze zijn uitermate hittebestendig, krasbestendig, zuurbestendig en vlekbestendig.
Beide nieuwe kleuren zijn leverbaar in 6mm en 12mm dik, met maximale afmetingen van 3150x1450mm15

Bron: Jetstone