Miele presenteert revolutionair gaarprocedé

- Nieuws

Miele zet keukenwereld op zijn kop met revolutionaire nieuwe kooktechniek! De Dialog oven is sneller en veelzijdiger dan elk ander kookproduct – en staat garant voor de allerbeste resultaten! 

Nieuws - Miele presenteert revolutionair gaarprocedé: Dialog oven

“De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat” – met deze woorden classificeerde Miele haar belangrijkste noviteit – de Dialog-oven – tijdens de persconferentie op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn. Aan de buitenkant ziet het apparaat er uit als een oven, maar de mogelijkheden zijn ongekend. Voor de allereerste keer slaagt technologie erin om via elektromagnetische golven op een intelligente manier te communiceren met de textuur van voedsel.

Het resultaat? Vlees blijft veel sappiger en wordt gelijkmatiger gegaard, vis en groenten behouden hun fijne structuur en deeg nog beter. Bovendien kunnen verse ingrediënten voor een complete maaltijd samen op één bakplaat de oven in en zullen ze allemaal op exact dezelfde tijd perfect bereid zijn – en dit 70% sneller dan met conventionele kookmethodes. De Dialog-oven wordt in april 2018 als eerste in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Vanaf het eerste kwartaal 2019 is de bijzondere oven in Nederland leverbaar.

Hoewel het uiterlijk niet van een bakoven is te onderscheiden, maakt de Dialog-oven kookbelevingen mogelijk die men tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden. Een voorbeeld dat bij demonstraties steeds weer verbaast, is een rauw visfilet in een blok ijs dat in de Dialog-oven wordt gelegd. Het resultaat: na een paar minuten is de visfilet gaar, terwijl het ijs zelf nog steeds bevroren is. En ook deze bereiding, die men zich tot op heden niet kon voorstellen, is niet minder indrukwekkend: je drapeert een lamsbout op paprika en groene asperges; de rest van de plaat wordt met aardappelwedges belegd en alles wordt samen in de Dialog-oven gelegd. Na zo’n 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gaar geworden, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. Allemaal automatisch, zonder het procedé te onderbreken en zonder dat er nog ingrediënten bijgevoegd moeten worden. In een traditionele bakoven zou dit menu met dit resultaat en binnen dit tijdbestek niet zo eenvoudig bereid kunnen worden. Ook spijzen die zo verschillend zijn als zalm en bladerdeeg, waarvan de smaak ideaal harmonieert, kunnen op deze manier makkelijk, snel en in één keer worden bereid.

De vele gebruiksmogelijkheden en de kwaliteit van het resultaat worden bepaald door de nieuwe M Chef technologie van Miele, waarmee elektromagnetische golven naar het voedsel worden gestuurd die warmte opwekken om te koken. De Dialog oven beschikt over een modulaire unit die elektromagnetische stralen opwekt met een specifieke frequentie en deze in de oven verdeelt via twee high-performance sensoren. Aangezien de moleculen in voedsel op diverse manieren opgebouwd zijn en tijdens het kookproces veranderen, wordt de frequentie gedurende het kookproces voortdurend aangepast. Dezelfde sensor geeft de Dialog oven ook feedback over de energie die het voedsel al heeft opgenomen.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden met Miele? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.

(Bron: Miele)