De keukentrends van 2017!

- Nieuws, Tips & Tricks

De keukenmarkt is een branche in volle beweging, met een continue stroom van innovaties en opvallende lifestyle trends. Betere technologieën, gelikte designs,  apparatuur met een zeer hoge functionaliteit, zwevende keukenkasten voor een ruimtelijk gevoel en een industriële look voor de sfeer.  De keuken is onderheviger aan trends dan ooit!

Leefkeuken, waar gekookt en geleefd wordt

Weg met de traditionele ‘afgesloten’ keuken, maak plaats voor een kook-eet-praat zone in huis! Omdat de keuken meer en meer wordt betrokken bij de woonkamer, is de leefkeuken in 2017 weer zeer geliefd. De keuken wordt vaak gezien als het hart van het huis. Het kookeiland hoort daar (gelukkig) ook weer bij!

SieMatic Classic keukeneiland met bar in gerookt eiken, ASWA Keukens

Greeploze keuken, de kracht van het weglaten

Een echte trend in de keukenwereld zijn greeploze keukens. Greeploze keukens zorgen vaak voor een strakke en elegante uitstraling. Zelfs apparatuur kan greeploos worden weggewerkt in uw keuken. Zo zien we bijvoorbeeld innovatieve en gebruiksvriendelijke nieuwe keukenapparaten van belangrijke fabrikanten. Een echte eyecatcher  zijn de greeploze ovens van de ArtLine van Miele die eind 2016 op de markt zijn gekomen zijn. Deze geven de moderne keuken een nieuwe impuls en mogen gerust bij de nieuwe trends worden genoemd.

Miele ArtLine Grafiet volledig greeploos

De slimme (zelfdenkende) keuken, go go gadget kitchen! 

Keukenbladen die ingrediënten scannen en u vervolgens inspireren met recepten, robots die u het koken helemaal uit handen nemen en slimme koelkasten die niet alleen hun eigen voorraad bijhouden, maar ook zelf een bestelling plaatsen bij de lokale supermarkt. U kunt het zo gek niet bedenken of er is al wel een concept voor ontwikkeld.

Op een keuken die al het werk doet, moeten we nog even wachten. Toch zijn er nu al een aantal handige snufjes op de markt. Steeds meer keukenfabrikanten ontwikkelen technieken, waarbij u apparaten kunt besturen met uw smartphone. Zo heeft Siemens ‘Home Connect‘ ontwikkeld, waarmee u vanaf de bank – of onderweg naar huis! – via uw smartphone allerlei apparaten kunt bedienen. Dankzij voorgeprogrammeerde recepten kan de oven het hele bereidingsproces van u overnemen, het energieverbruik controleren, de kooktijd waar nodig aanpassen en u een seintje geven wanneer u uw biefstukje moet omdraaien of uw soepje moet roeren.

Zwevende keukenkasten en brede keukenlades

We zien steeds meer “zwevende” keukenkasten en dat is zeker niet onterecht! Deze kasten zorgen er namelijk voor dat de keuken ruimtelijker oogt, wat een luxe uitstraling geeft aan een grote keuken en ideaal is voor een kleinere keuken. Naast dat ruimtelijke gevoel ook gemakkelijk om uw keukenvloer schoon te houden!

Indoor gardening

De plant is weer terug in het interieur! Er komt geen housewarming voorbij, of er staat een grote plant op het verlanglijstje. En omdat de keuken een ruimte is waar niet alleen gekookt maar ook geleefd wordt, zien we ook in deze ruimte weer groene planten. Niet alleen sfeervol, maar ook goed voor de hoeveelheid zuurstof in huis. Dus naast de kruidenplantjes in pot (met deze tips verbouwt u ze gemakkelijk zelf), gaan we dit jaar op zoek naar mooie planten voor de keuken. Zo halen we de natuur in huis. Go Indoor Gardening!

Kleuren uit de natuur

We zien veel natuurlijke materialen en kleuren terug in de interieurtrends en ook in de keuken wint het gebruik van aardse kleuren snel aan populariteit. Mosgroen, vergrijsd blauw, maar ook steenkleuren als grafietgrijs, marmer en beton zijn echte trendkleuren voor de keuken in 2017. En hout of houten accenten mogen daarbij niet ontbreken.

Robuuste kookpitten op het werkblad 

Uniek, exclusief en helemaal hip! PITT cooking of i-Cooking is na de inductiekookplaat de nieuwste trend in de kookwereld. Voor kookliefhebbers is dit inmiddels een bekend begrip, maar toch is het concept, waarbij de kookpitten direct op het werkblad zijn geplaatst, voor velen nog onbekend.

Deze nieuwe manier van koken geeft uw keuken een unieke en stijlvolle look en maakt uw kookervaring compleet. Daarnaast zijn de pitten met bijna alle soorten werkbladen te combineren zoals, beton, RVS, glas, keramiek of composiet.

ABK i-Cooking zwart 4-pits gas kookplaat op wit keukenblad, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Alles binnen handbereik

De tijd dat we servies, pannen en bestek “verstopten” in een kast in de keuken is voorgoed voorbij. Het mag allemaal gezien worden! In 2017 mogen je borden, pannen, kopjes & accessoires in de “etalage”. Dit oogt niet alleen stijl- en sfeervol, het is ook nog eens heel erg handig. Alles wat je tijdens het koken nodig hebt is zo binnen handbereik.

Gashaard in de keuken

Zoals eerder al geschreven, is in 2017 de (leef)keuken het hart van het huis en daarbij hoort warmte en sfeer. Dat brengt ons bij de laatste keukentrend, de ultieme sfeermaker voor het interieur en dus ook voor de keuken: de gashaard.

Boley openhaard in keuken - sfeerimpressie, ASWA Keukens

Bekijk hier onze blogpagina. Hier leest u meer over handige weetjes, leuke nieuwtjesklantervaringen en de beste keukentips! Zo zijn de blogs niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens leerzaam. Veel leesplezier!

(Bron: uw-keuken)