Tips om zelf verse kruiden te verbouwen in uw keuken

- Tips & Tricks

Verse kruiden maken van ieder gerecht een feestje. Met deze tips verbouwt u ze gemakkelijk zelf. Het enige wat u nodig heeft is een vensterbank of een kruidentuintje geïntegreerd in uw keuken, een beetje water, wat zonlicht en een hoop liefde.

Tips&trucs tips om zelf verse kruiden te verbouwen in uw keuken

Voor beginners : peterselie, salie, munt, bieslook, citroenmelisse
Zaai of plant de kruiden op een plekje dat genoeg zonlicht krijgt en geef ze voldoende water. Door de kruiden te oogsten gaan ze sneller groeien, maar zorg er wel voor dat u niet de hele plant kaalplukt.

Voor gevorderden: basilicum, koriander, dille, kamille, munt
Zaai of plant de kruiden op een zonnige plek en geef ze veel water. Vooral basilicum is een dorstige wat vochtigheid betreft. Kost u dus iets meer aandacht, maar dan heeft u ook wel wat.

Voor de lange termijn: oregano, tijm, rozemarijn, verveine
Deze planten kunt u het best als klein plantje kopen. Zet ze in een plantenbak en laat ze rustig groeien. Handig: deze planten zijn meerjarig, dus als u ze ’s winters beschermt tegen kou, kunt u er volgend jaar ook nog van eten.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een kruidentuintje in uw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.