Voorzie je keuken van de juiste keukenverlichting!

- Tips & Tricks

Keukenverlichting speelt een cruciale rol in de keuken! Een goed doordacht verlichtingsplan zorgt voor een heldere, veilige en efficiënte werkomgeving. Daarnaast kan het ook de sfeer en uitstraling van de keuken verbeteren. Met diverse verlichtingsopties, zoals plafondlampen, onderbouwverlichting en hanglampen boven het kookeiland, kan de keuken worden omgetoverd tot een functionele en elegante ruimte waarin koken een plezierige ervaring wordt!

Onderbouwverlichting in de keuken

Onderbouwverlichting wordt onder de bovenkasten geplaatst om het werkblad goed te verlichten. De lampen zorgen er voor dat je geen schaduw hebt en daardoor alles goed kunt zien tijdens het koken. Daarnaast kun je vaak de helderheid en kleurtemperatuur aanpassen, waardoor de verlichting perfect kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en sfeer van de ruimte. Naast functionaliteit voegt het ook een vleugje stijl en elegantie toe aan de keuken, en fungeert het als een decoratief element dat de algehele uitstraling van de ruimte versterkt.

SieMatic Pure grafietzwart met RVS, ASWA Keukens

Maak een statement met plafondverlichting

Plafondverlichting is een effectieve manier om de gehele keuken gelijkmatig te verlichten, waardoor er geen donkere plekken ontstaan. In de keuken kunnen plafondlampen verschillende vormen aannemen, zoals inbouwspots, hanglampen of zelfs een plafondarmatuur met meerdere lampen. Naast de praktische voordelen voegt plafondverlichting ook een esthetisch element toe aan de keuken. Het kan fungeren als een designelement dat de algehele uitstraling van de keuken versterkt.

Tip: op het gebied van nieuwe trends zien we keukenverlichting in rode vormen vaak terugkomen. Gaaf om zo een design statement te maken!

Luxe zwarte keuken met houten tafel, Klantervaring ASWA Keukens

Verlichtte greeplijsten voor een vleugje luxe

Een andere optie is het toevoegen van verlichting aan geplozen keukens. Deze slimme verlichtingsoplossing is geïntegreerd langs de onderkant van de keukenkasten en dient zowel als handgreep om de kasten te openen als lichtbron. Het resultaat is een subtiele en moderne uitstraling, waarbij de verlichting fungeert als een decoratief element dat de keuken een extra vleugje luxe geeft.

Nieuwe Greeploze SieMatic Keuken, SieMatic SLX PURE, ASWA Keukens

Keukenverlichting kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van Verlichting in jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: