Keuken ideeën nodig? We zetten er 5 op een rij!

- Tips & Tricks

Ben je op zoek naar ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken? In deze blog hebben we vijf fantastische keuken ideeën op een rij gezet om je te inspireren. Of je nu van een moderne, landelijke of industriële stijl houdt, er is voor ieder wat wils!

Keuken achterwand ideeën

Een keuken achterwand is niet alleen praktisch, maar kan ook een echte blikvanger zijn in je keuken. Er zijn talloze ideeën om je achterwand te transformeren van een stukje muur tot een stijlvolle eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een achterwand van tegels in een opvallende kleur, een mozaïek patroon, een glazen achterwand of een achterwand van natuursteen of hout voor een landelijke uitstraling. Past een industriële look beter bij jou? Ga dan voor een metalen achterwand!

Kleine keuken ideeën

In een kleine keuken is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zonder dat het ten koste gaat van de stijl en functionaliteit. Gelukkig zijn er genoeg ideeën om een kleine keuken optisch groter te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lichte kleuren op de muren en kasten, het plaatsen van open planken in plaats van gesloten kasten en een nis in de muur. Daarnaast kunnen slimme opbergoplossingen, zoals uitschuifbare lades en carrousels in hoekkasten, ervoor zorgen dat je elke centimeter van je keuken benut. Vaak is het ook mogelijk om een kleine keuken met bar te plaatsen. Zo heb je het kookgedeelte en zitgedeelte in een! Alles over de kleine keuken lees je hier!

Keuken ideeën L-vorm keuken

Een L-vorm keuken is een keukenopstelling waarbij de kasten en werkbladen zich bevinden langs twee aangrenzende muren. Hierdoor heeft de opstelling de vorm van een L. Een L-vormige keuken kan op verschillende manieren worden ingericht, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bar met krukken aan de zijkant van de keuken. Heb je plek over? Kies er dan voor om een tafel in de open ruimte van je keuken te plaatsen! Alles over de L-keuken lees je hier!

Keuken ideeën U-vorm keuken

Een U-keuken is opgebouwd uit drie rechte zijdes. Zoals de naam al doet vermoeden, ontstaat hierdoor een U-vorm. Met een speelse U-vorm keuken heb je alles binnen handbereik en benut je de ruimte optimaal. Een U-vormige keuken geeft je drie zijden aan opbergruimte en werkblad. Om zelfs de hoeken van deze keuken goed te benutten zijn er slimme oplossingen, zoals carrousels. Heb je een open kant over die niet tegen de muur staat? Dan is een U-keuken met bar een uitkomst voor jou!

Keuken muur ideeën

De keukenmuur biedt talloze mogelijkheden om de keuken een persoonlijke touch te geven. Denk aan het toevoegen van een accentmuur met behang of tegels, het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout of het ophangen van open rekken en houten planken om servies en decoratie op te zetten. De keuzen in materiaal speelt hier een grote rol. Een donkere muur past beter in een moderne keuken, terwijl een bakstenen muur de keuken een landelijk karakter geeft. Met de juiste keuze van materialen, kleuren en accessoires kan de keukenmuur een echte blikvanger worden.

Jouw keuken jouw stijl

Als je nu van landelijke of modern houdt er is altijd wel een stijl die bij jouw past. Hieronder zetten we de 5 keuken ideeën op een rij, zodat jij inspiratie op kunt doen. De keukenstijlen zijn helemaal naar wens te kiezen en combineren is natuurlijk ook altijd mogelijk!

 

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: