Geld besparende tips voor in de keuken

- Tips & Tricks

Zit u vaak krap bij kas en weet u niet op welke manier u nog (meer) geld kan besparen? Lees dan onderstaande tips om eenvoudig geld te besparen, zodat u meer overhoudt voor de leuke dingen in het leven!

Tips & Trucs - Geld besparende tips voor in de keuken Eten bestellen via het internet wordt steeds populairder. Voor gemiddeld 10 euro per persoon heeft u al een complete bezorg- of afhaalmaaltijd bij u thuis. En als u geluk heeft binnen een uur! Toch tikt het behoorlijk aan.

Zelf koken is veel goedkoper. Dus wilt u geld besparen? Kook dan zelf! Dit scheelt ook nog eens enorm veel calorieën. Tegenwoordig kunt u met handige apps verschillende recepten vinden die makkelijk, gezond en snel te maken zijn. U zult zien, na een tijdje vind u uw eigen eten lekkerder dan het menu van de chinees om de hoek. En wij garanderen dat u geld gaat besparen!

Start een moestuin
Wat is er nou leuker dan genieten van groenten en fruit uit uw eigen moestuin?  Met weinig ervaring uw eerste moestuin beginnen? Geen probleem!  Het is o zo makkelijk, en toch doen we het meestal niet. Naast groenten en fruit kunt ook uw eigen kruiden kweken. Schaf balsamico en muntplantjes aan, zet ze in een pot en u heeft altijd verse ingrediënten bij de hand. Lees hier onze tips om zelf kruiden te verbouwen in uw keuken. Het enige wat u nodig heeft is een vensterbank of een kruidentuintje geïntegreerd in uw keuken, een beetje water, wat zonlicht en een hoop liefde.

Zorg dat u uw fruit en groente op de juiste manier bewaard en voorkom fruitvliegjes. Lees hier hoe.

DIY, oftewel doe-het-zelf
Do It Yourself, is inmiddels een bekende term. Bijna alles is mogelijk en ook nog eens makkelijk te maken. Maar toch doen we het meestal niet. Waarom niet? Omdat we waarschijnlijk te lui en verwent zijn. Toch kan het  enorm veel geld schelen.

Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen, iets wat we dagelijks gebruiken. In plaats van het aanschaffen van dure schoonmaakmiddelen, kunt u het zelf ook maken. Want laten we eerlijk zijn, het gaat er uiteindelijk om dat alles schoon is. U heeft geen 100 schoonmaakmiddelen nodig om uw keuken te laten glanzen. Maak daarom zelf een effectief en natuurlijk schoonmaakmiddel met de volgende ingrediënten:

  • een half kopje vloeibare zeep
  • 2 eetlepels. tea tree olie, 1 eetl. citroen olie en 1 eetl. pepermuntolie
  • 1 eetl. witte azijn

Opgeruimd staat netjes
We hebben er allemaal last van. Overvolle besteklades, deksels zonder pannen, ongebruikte keukengadgets en een verzameling van mokken. Neem een uurtje de tijd, gooi de grootste boosdoeners weg en leer wat je kunt doen om het nooit meer zo uit de hand te laten lopen.

Het is erg handig om een kast te hebben waarin al het bestek en servies te vinden is. Overdrijf dus niet! Past het niet in de kast? Dan heb je het ook niet nodig.. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat uw keuken er netjes en opgeruimd uitziet, maar ook dat u niet in een impuls weer nieuwe kopjes, borden of kommetjes koopt.

Tips & Trucs - Geld besparende tips voor in de keuken

NO coffee-to-go, drink je eigen koffie!
We zijn er helemaal verslaafd aan: koffie buiten de deur. Lekker makkelijk, zo in de ochtend vlak voordat u naar het werk gaan, nog even een coffee-to-go scoren. Maar hoeveel kost dat eigenlijk per week? En hoeveel kost dat per maand? Wat als u dat moment neemt om zelf thuis koffie te maken? Dat scheelt niet alleen geld, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. U verspilt namelijk niet meer iedere dag een koffiebeker.

Koop seizoensproducten
Wat veel mensen niet weten is dat seizoensgebonden producten vaak goedkoper, verser en beter voor het milieu zijn. In plaats van producten te kopen die de halve wereld overvliegen om bij u in de pan te eindigen, is het veel beter om producten aan te schaffen die lokaal geproduceerd zijn. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot en is beter voor uw portefeuille.

Tijd voor vervanging? Schaf nieuw apparatuur aan!
In dit geval moet u eerst investeren om geld te besparen. Vaak slurpt  oude apparatuur namelijk elektriciteit en dat tikt behoorlijk aan. De meeste moderne apparatuur is milieuvriendelijk en beter voor uw portemonnee. Check daarom goed bij het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur wat de gemiddelde verbruikskosten zijn, zodat u achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Begrijpelijk dat u niet direct nieuw apparatuur kunt aanschaffen. Lees hier 10 tips om energie te besparen in uw keuken.

(Bron: homify)