fbpx
Lanesto keukenkraan Copper met bijpassende spoelbak, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Spoelbak

Bij het kiezen van de perfecte wasbak voor je keuken zijn er tal van mogelijkheden om te overwegen. Van materialen en inbouw mogelijkheden tot speciale functies en kleur- en vormopties, een spoelbak kan de functionaliteit en stijl van je keuken aanzienlijk verbeteren.

« Terug naar overzicht

Luxe Eggersmann wit marmeren spoelbak in marmer keukenblad, ASWA Keukens

Welke spoelbak kopen?

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in diverse materialen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en esthetische voordelen. Roestvrij staal is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het tijdloze ontwerp. Daarnaast bestaat er de optie om je keukenblok met spoelbak in hetzelfde natuursteen te realiseren, wat wel wat meer onderhoud vergt. Wanneer je kiest voor een RVS of Corian werkblad, kun je de wasbak naadloos in hetzelfde materiaal uitvoeren, wat een strakke en uniforme uitstraling geeft.

Koperkleurig spoelbak 1,5 met koperkleurige kraan, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Kleuren en materialen

Spoelbakken zijn niet langer beperkt tot de standaard rechthoekige vorm en zilveren kleur. Er zijn talloze kleur- en vormopties beschikbaar om aan elke keukensmaak en -stijl te voldoen. Van spoelbak zwart en antraciet tot wit en beige, de kleurmogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt de spoelbak combineren met de kleur van de kraan. Qua vormen zijn er ronde, ovale en rechthoekige spoelbakken beschikbaar om een unieke en persoonlijke touch aan de keuken toe te voegen. Daarnaast kun je kiezen voor 1,5 of twee spoelbakken. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een enkele grote spoelbak gekozen in plaats van een dubbele of 1,5. Voordeel van een wat grotere wasbak is dat je bijvoorbeeld ovenschalen en -roosters er makkelijker in kunt afwassen.

Franke spoelbak met moderne kraan

Extra functies

Moderne spoelbakken bieden verschillende speciale functies die het dagelijks gebruik vereenvoudigen. Sommige modellen zijn uitgerust met geïntegreerde afdruiprekken, snijplanken of multifunctionele inzetstukken die op maat gemaakt zijn voor de spoelbak. Deze toevoegingen vergroten de functionaliteit van de spoelbak, waardoor de keuken efficiënter en georganiseerder wordt.

Showroomkeuken SieMatic witte keuken grote stenen spoelbak, ASWA Keukens Uden

Keukenblok met spoelbak

Er zijn verschillende manieren om een wasbak in te bouwen, afhankelijk van de stijl en functionaliteit van de keuken. Onderbouw spoelbakken zorgen voor een naadloze overgang met het werkblad, wat een strakke, moderne look creëert. Opbouw spoelbakken zijn eenvoudiger te installeren en geven een traditionele uitstraling. Daarnaast zijn er vlakbouw spoelbakken die perfect op hetzelfde niveau als het werkblad liggen.

Gootsteen keuken verstopt | ASWA Keukens

Gootsteen schoonmaken

Het schoonmaken van de gootsteen is belangrijk voor de hygiëne in je keuken. Of je nu een RVS wasbak, een zwarte wasbak of een natuurstenen wasbak hebt, regelmatig onderhoud is cruciaal om viezigheid en geuren te voorkomen. Klaar om je gootsteen weer te laten stralen? Lees de tips hieronder!

Meer over de keuken met kookeiland

Dekker Lanesto rvs keukenkraan en spoelbak, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Duurzame spoelbak

Een duurzame spoelbak biedt niet alleen praktische voordelen, maar draagt ook bij aan milieuvriendelijkheid. Gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, zijn deze spoelbakken bestand tegen slijtage en corrosie, wat hun levensduur verlengt. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en behouden hun esthetiek langdurig, waardoor ze een verantwoorde keuze zijn voor een duurzame keukenoplossing.

 DUURZAME KEUZE

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.