Watermuziek in Heemstede

Project Watermuziek in Heemstede

Project Watermuziek in Heemstede. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Op een van de mooiste plekken van Heemstede, op de rand van de Schildersbuurt en de Componistenwijk, wordt het project Watermuziek gerealiseerd. Watermuziek is  één van de exclusiefste villawijken van Heemstede. Direct aan het Spaarne komen stijlvolle tweekappers, geschakelde en vrijstaande villa’s te liggen. Het water speelt een hoofdrol op deze locatie: vele woningen krijgt een eigen steiger of lig plek voor een boot; langs het jaagpad aan de Bronsteevaart, aan het Spaarne zelf en aan een nieuw te graven watergang die de nieuwe villawijk scheidt van het dagziekenhuis.

Wonen in Heemstede was altijd al mooi, maar nu is er een locatie waar werkelijk alle kwaliteiten van deze regio samenkomen: Watermuziek. Een absolute toplocatie. Wonen in Heemstede is kiezen voor wonen in stijl. Daarom zijn de woningen van Watermuziek Heemstede geïnspireerd door de woningstijlen in de omgeving, maar dan met het comfort van vandaag.

De architectuur sluit aan op de stijl van de in de jaren twintig aangelegde Schildersbuurt. Klassiek vormgegeven, in baksteen uitgevoerde huizen, met markante pannendaken, monumentale topgevels, brede overstekken en erkers. Toch zijn het geen fantasieloze kopieën: het karakteristieke steile puntdak komt terug in een asymmetrische opzet, in combinatie met strakke horizontale en verticale belijningen. En ook het comfort, het hoge afwerkingsniveau en de flexibele indeling voldoen aan de hoogste eisen van vandaag.

De keukens:
Samen met de aannemer Slokker Bouw is er gekozen om géén basiskeuken op te nemen in de v.o.n. prijs. In dit project is gekozen voor voorstel keukens van zowel het huismerk SilverLine als SieMatic. In totaal zijn er vijftien keukens ontworpen voor de verschillende woningtypes. De koper kon kiezen uit drie keukenontwerpen en had het inkoopvoordeel van de ontwikkelaar als hij/zij bij ASWA de keuken kocht. Uiteindelijk bleek dit een zeer goede (nieuwe) vorm te zijn van keuzemogelijkheden voor de koper. Met een slagingspercentage van 75% was dit wel succesvol te noemen.

Ontwikkelaar:
Synchroon i.s.m. Slokker vastgoed B.V. en Ymere Ontwikkeling

Aannemer:
Slokker Bouw, Huizen

Architect:
Architect Jan van Gils