Sint-Joriskwartier in Eindhoven

Project Sint-Joriskwartier in Eindhoven

Project Sint-Joriskwartier in Eindhoven. Keukens van het merk SilverLine.

Het plan Sint-Joriskwartier biedt een unieke kans op een nieuwbouwwoning met een centrale ligging in Eindhoven. Wonen met het gevoel van een frisse en groene omgeving, maar toch met het bruisende centrum van Eindhoven op loopafstand. En, niet geheel onbelangrijk in de stad, een parkeerplaats naast de deur.

Nieuwbouwplan Sint-Joriskwartier bestaat uit 37 eengezinswoningen met een tuin en 28 woonstudio’s. Qua uitstraling sluit het woningontwerp aan op het nabijgelegen Witte Dorp. Het ‘Witte Dorp’ is na zoveel jaar nog steeds één van de mooiste en meest geliefde wijken van Eindhoven.

De kracht van het plan is dat de woningen gesitueerd zijn rondom een gezamenlijke groene ruimte. De woningen in diverse woningtypen zijn als een harmonieus geheel ontworpen met een frisse witte uitstraling. Het parkeren is opgelost in het plangebied. De nieuwe buurt wordt ontsloten via de Heezerweg en Pastoor Sickingstraat. Voor voetgangers en fietsers is er ook een ontsluiting vanaf de Leenderweg en vanaf de Heezerweg. Het plan houdt een duidelijke verbetering in. De oude bedrijfsgebouwen maken plaats voor een echte woonbuurt, die een verrijking zal zijn voor de wijk.

De woningen in Sint-Joriskwartier worden ontwikkeld met oog voor detail en gevoel voor historie. Herkenbaar zijn de langgerekte bouwblokken met witgeschilderde bakstenen gevels boven een zwarte plint en een zadeldak van oranje pannen. De hoekwoningen wijken af in hoogte en sluiten hierdoor de woningblokken fraai af. Ook komen een aantal stijlelementen terug zoals een klassieke voordeur, een luifel, rustig kleurgebruik en aandacht voor overgang van privé naar openbaar gebied.

De keukens:
Voor Ban Bouw hebben we in dit project een aantal keukenvoorstellen uitgewerkt van ons huismerk SilverLine. In totaal zijn er twee keukens ontworpen met een compleet aanbod aan apparatuur en voorzien van een dun design werkblad. De kopers hebben de vrijheid om de keuken volledig naar eigen wensen in te vullen.

Ontwikkelaar:
Ban Bouw

Aannemer:
Ban Bouw

Architect:
Van den Pauwert architecten