ParcLiving Waterrijk in Eindhoven

ParcLiving, dit nieuwe  project, wordt gebouwd in Waterrijk in Meerhoven te Eindhoven. Twaalf vrijstaande woningen met een prachtig groen uitzicht gegroepeerd rond een park. Voortuinen gemarkeerd met groene hagen en bomen tussen parkeervakken.
Project ParcLiving Meerhoven in Eindhoven

Project ParcLiving Meerhoven in Eindhoven met SilverLine keuken.

De woningen zijn een onderdeel van een kleinschalig project en bestaat uit 12 vrijstaande architectonische patiovilla’s in de behaaglijke luwte van kamer 7. De strakke witte woningen zijn op een ongedwongen manier gerangschikt, zodanig dat de privacy van elke bewoner gewaarborgd blijft. De woningen vertonen grote open vlakken op de begane grond en een wat meer gesloten beeld op de verdieping. De haakvormige volumes zorgen samen met het groenplan en tuininrichting voor buitenruimten met privacy.

De toegangsweg van dit wijkje is gemaakt van grote betonplaten die in een bed van split liggen. Over het wijkje heen worden los groeiende meerstammige bomen geplant. Privacy op de terrassen en structuur in het groen wordt aangebracht door manshoge schanskorven gevuld met natuursteen, alsmede blokhagen van inheemse soorten in diverse hoogtes en glooiende vlakken met siergrassen.
Het parkeren is vooral aan de rand van de wijk geplaatst. Ieder huis is met de auto bereikbaar, maar het blik wordt geclusterd aan de rand. Ook aan de parkeervakken zie je dat in deze wijk zaken anders zijn dan anders: je parkeert op afwisselend grote betonplaten of op een vlak van split.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar Bloom Vastgoedontwikkeling BV en Bouwbedrijf Wagemakers gekozen voor een opstelling in het huismerk SilverLine. Met deze opstellingen is een ontwerp voor alle koopwoningen ingevuld. Aanvullend op het basisontwerp hebben de kopers een ruime vrijheid om de keuken naar eigen inzicht aan te passen.

Ontwikkelaar:
Bloom Vastgoedontwikkeling B.V.

Aannemer:
Bouwbedrijf Wagemakers B.V.

Architect:
Jeroen Wouters Architecten