Mahler 4 in Amsterdam

Project Mahler 4 in Amsterdam

Project Mahler 4 in Amsterdam. Keukens van het merk SieMatic.

Aan de noordgrens van deelplan Gershwin ligt deelplan Mahler 4. Dit gebied omvat allemaal kantoorgebouwen plus één woontoren, de Mahlertoren. In 2007 bereikte het appartementsgebouw Mahlertoren zijn hoogste punt. Het telt 24 verdiepingen en is 85 meter hoog.

De woontoren, ontworpen door Architecten CIE uit Amsterdam, kent een hoog afwerkingsniveau. Natuursteen, aluminium en glas domineren het gevelbeeld. Glaspanelen in transparant groen, blauw en bruin zorgen ervoor dat bewoners zich van buitenaf kunnen oriënteren op de ligging van hun eigen appartement. Deze panelen verdelen de toren namelijk in zes herkenbare stukken. Grote raamoppervlakten staan garant voor optimale lichtinval.

De woontoren is voorzien van een zwembad, sauna en fitnessruimte. Deze complete voorziening is uitgevoerd in glas en natuursteen zodat de buitenelementen ook binnen terugkeren. Opvallend is de natuurstenen watertrap die omlaag loopt vanaf het zwembad en binnen en buiten visueel met elkaar verbindt.

De toren telt 174 vrije sector huurwoningen in deze drie typen: de office apartments van 184 tot 236 m² (= met kantoor aan huis, dus met twee entrees), de serviced apartments van 52 tot 119 m² (= volledig gemeubileerd en ingericht en bestemd voor expats) en de regular apartments van 103 tot 178 m² (gestoffeerd). Het aantal kamers in het complex varieert van twee tot zes per appartement. In de bovenste zes verdiepingen komen twintig koopappartementen, waaronder ook penthouses. De oppervlakten van de koopappartementen variëren van 180 tot 416 m² exclusief terras, balkon of serre. Zowel huurders als kopers beschikken over gereserveerde parkeerplaatsen in de ondergelegen commerciële, openbare garage.

De keukens:
In overleg met Woningfonds Vesteda is er gekozen voor het A-merk SieMatic. Voor alle type appartementen is er een keuken ontworpen. De keukens zijn allen uitgevoerd met een composiet werkblad en een apparaten pakket van het merk Siemens. Met Siemens op maat service, hebben we de huurders van de appartementen een prima garantie aangeboden.

Ontwikkelaar:
Vesteda, Amsterdam

Aannemer:
G en S Bouw, Amsterdam

Architect:
Cie