Overhoeks in Amsterdam

Project Overhoeks in Amsterdam

Project Overhoeks in Amsterdam. Keukens van het merk SieMatic.

Overhoeks, een nieuw stuk stad aan de zonnige zijde van de IJ. Vernoemd naar de markante toren, destijds van Shell, nu omgedoopt naar ADAM. 

Overhoeks is een nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord op het voormalig Shell Research-terrein tegenover het Amsterdamse Centraal Station. Deze locatie in de Buiksloterham ondergaat een transformatie en groeit uit tot een stedelijke woon- en werkwijk met voorzieningen zoals restaurants, cafés, maar ook een culturele voorziening zoals het Filmmuseum. Het is bedoeling dat in Overhoeks 2200 huur- en koopwoningen worden gebouwd met 130.000 m2 bebouwing voor kantoren, bedrijven en voorzieningen. De nieuwe stadswijk is één van de eerste gebiedsontwikkelingen, waarbij het gebied als merk is ontwikkeld. Daarmee is Overhoeks één van de eerste voorbeelden van lokatiemarketing in Nederland.

De Zeven Provincieën is één van de 7 woontorens op Overhoeks. ASWA Keukens heeft van 7 reeds gebouwde woontorens, 6 woontorens mogen voorzien van keukens, voor partijen zoals ING Real Estate en Vesteda. Uitvoering bouw zijn o.a. Dura Vermeer, Heijmans en Lokhorst.

Dit unieke woongebouw, ontworpen door architect Jo Coenen bestaat uit 62 luxe appartementen en ligt aan het IJ, het groene Oeverpark en ook midden in de stad van Amsterdam. Jo Coenen heeft bij het ontwerpen van de appartementen vooral voor ogen gehouden: het betoverende uitzicht, overal in de woonkamer moet je hiervan kunnen genieten. Van het uitzicht en van de voorbij varende schepen op het IJ. De Zeven Provinciën is één van de nieuwe parels aan de Amsterdamse IJ oevers.

De keukens:
Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van SieMatic “project op maat” marketing. De zeer luxe basiskeuken is voorzien van maar liefst 7 inbouwapparaten met o.a. een inbouw koffiezetapparaat en luxe combi-oven. Daarnaast is het werkblad van een 2 cm “light design” composiet. In totaal hebben we voor dit project 11 basis keukens ontworpen voor de verschillende type appartementen. De kopers waren vrij van eventuele verdere invulling van de keukenruimte of kon de basiskeuken naar eigen wensen invullen. Van de verkochte appartementen hebben we 80% ingevuld met een SieMatic keuken van ASWA.

 

Ontwikkelaar:
ING Real Estate en Vesteda, Amsterdam

Aannemer:
Dura Vermeer
Heijmans
Lokhorst

Architect:
Jo Coenen & Co Architekten B.V.