Hollandse Wieden in Blokzijl

Project Hollandse Wieden in Blokzijl

Project Hollandse Wieden in Blokzijl. Keukens van het merk SieMatic.

Hollandse Wieden ligt op een centrale plek tussen de mooiste watersportgebieden van Nederland. Met de meren in de Kop van Overijssel, de Friese Meren en het IJsselmeer binnen vaarbereik.

Blokzijl ligt in de Kop van Overijssel en is uitstekend bereikbaar. Vanaf Amsterdam is het slechts een uurtje rijden. Trek na een drukke werkweek de deur achter u dicht en kom even later tot rust op het terras van uw eigen vakantiehuis. De recreatiewoningen liggen aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden, een paradijs voor natuurliefhebbers, rustzoekers en watersporters. Via het Noorderdiep vaart u er zo naartoe.

Het historische stadje Blokzijl ligt op loopafstand. In de directe omgeving vindt u pittoreske plaatsen als Giethoorn, Hasselt, Vollenhove en Zwartsluis. Lekker de stad in? De steden Zwolle, Meppel en Steenwijk liggen op korte afstand. Ze bieden u veel regionale voorzieningen.

Zowel de huizen als het park moeten passen in het landschap én bij de geschiedenis van de omgeving. We hadden dan ook de keuze voor historisch romantisch of voor een eigentijds vakantiegevoel. Tja, wat kies je dan? Samen met de vele geïnteresseerden is gekozen voor het laatste: eigentijds en met de mogelijkheden van nu.

De daken kunnen bijvoorbeeld zowel met pannen als met riet bedekt worden. De woning is aan de landzijde wat meer gesloten voor de privacy en aan de waterzijde overheerst het glas, het hout en de uitbundigheid. De woonkamer is opgesplitst in een actieve plek en een rustige zithoek en de open woonkeuken staat in verbinding met het terras dat aan het water ligt. Het zijn stuk voor stuk prachtige woningen waar recreëren aan het water, in de ruimste zin van het woord centraal staan.

De keukens:
Voor dit project is samen met de projectontwikkelaar Loostad gekozen voor het A-merk SieMatic. Hierbij is een hoek opstelling en een eiland opstelling uitgewerkt welke flexibel inzetbaar is binnen de mogelijkheden van deze vakantiewoningen. De inzet van de SieMatic projectcalculator geeft de koper een duidelijk gevoel van de mogelijkheden en is perfect te gebruiken voor de oriëntatiefase.

Ontwikkelaar:
Loostad

Architect:
KR8architecten