Nuenen West in Nuenen

Project Nuenen West in Nuenen

Project Nuenen West in Nuenen. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Nuenen West is een nieuw woongebied tussen Eindhoven en Nuenen. Nuenen West is gelegen in het Dommeldal tussen de Vorsterdijk, de Dubbestraat en de Boord. De nieuwe wijk wordt zoals Nuenen: typisch dorps. De diversiteit van woningen, rustige klinkerstraatjes, grote bomen en groene erven van Nuenen zijn de inspiratiebron geweest voor Nuenen West.

Bijzonder aan Nuenen West is ook de structuur van de wijk. De historische wegen blijven bestaan en vormen het kader waarbinnen de nieuwe woonbuurten vorm krijgen. Ook de historische bebouwing en de natuur in dit gebied blijven bestaan: de oude bomen, boerderijen en natuurlijk de Opwettense Watermolen blijven behouden en geven Nuenen West direct sfeer.

Qua architectuur is er echt iets te kiezen: de types zijn ontworpen in veel verschillende stijlen. Alle nieuwe woningen hebben een traditionele architectuur met schuine daken en metsels van gevelwerk. Luiken en roedeverdeelde ramen benadrukken de dorpse en landelijke sfeer, maar er komen ook woningen in een wat strakker ontwerp!

In Nuenen West komen ook allerlei soorten woningen: rij- en hoek, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen, zowel koop als huur. De woningen liggen aan slingerende straatjes, gezellige pleintjes en groene hofjes, waar kinderen vrij kunnen spelen. Doordat de verschillende woningtypes naast elkaar staan, ziet het straatbeeld er heel afwisselend uit.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar BPD gekozen voor het A-merk SieMatic. Voor dit project is er gebruik gemaakt van de “op maat” projectbrochure van SieMatic! In totaal zijn er 9 keukens ontworpen in de verschillende opstellingen. Zo zijn er rechte en hoek keukens ontworpen, maar ook parallel en eilandopstellingen uitgewerkt. Mooi aansluitend bij het type woning.

Voor het plandeel van ontwikkelaar Gebr. van Stiphout is in overleg een opzet gemaakt op basis van ons huismerk SilverLine. Met 2 type opstellingen wordt de basis van fase 1 afgedekt met een hoekopstelling voor de starterswoningen en een eilandopstelling voor de twee-onder-een kap woningen.

Ontwikkelaars:
Zuidgrond (BPD & Janssen de Jong)
Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling
Bouwcombinatie Nuenen (BCN: diverse partijen)

Aannemers:
Janssen de Jong, Venlo
Gebr. van Stiphout
Aannemingbedrijf Jongen, Venlo
BB Baten
BAN Bouw

Architect:
Architecten En En