Woonzorgcentrum Berkenheuvel in Geldrop

Project Woonzorgcentrum Berkenheuvel in Geldrop

Project Woonzorgcentrum Berkenheuvel in Geldrop.

Woonzorgcentrum Berkenheuvel in Geldrop biedt kleinschalig wonen, zorg en behandeling voor dementerende ouderen en ouderen met lichamelijke problemen. Deze mensen zijn zo hulpbehoevend dat zij niet meer zelfstandig kunnen wonen. Centraal staat de vertrouwde sfeer én structuur in het leven van de ouderen. ASWA Keukens heeft voor de verschillende afdelingen zeven speciale keukens ontworpen.

Berkenheuvel is onderdeel van Ananz zorginstelling en biedt twee woonvormen; kleinschalig wonen (per groepswoning max. 7 cliënten) en afdeling wonen (per groepswoning max. 12 cliënten). Kwaliteit van het leven staat centraal in de woonvormen. Bewoners moeten een huiselijk, vertrouwd en veilig gevoel hebben. Zo is er een gezamenlijke huishouding en heeft iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer. Verder kunnen de ouderen in de sfeervolle huiskamers samen tv kijken, eten of spelletjes doen of genieten in de binnentuin.

De keukens:
Voor iedere afdeling een keuken op maat. ASWA Keukens heeft in samenwerking met Ananz 7 typen keukens ontworpen. Voor iedere leef- en woonruimte een keuken op maat al naar gelang de specifieke wensen en behoeften. Naast veiligheid van apparatuur is ook gelet op sfeer en dagelijks gebruik. Zo was sfeer voor de centrale leefruimte erg belangrijk terwijl voor de woonkamers veiligheid en functionaliteit voorop stonden. Wij hebben deze wensen vertaald naar 7 keukenontwerpen. Stuk voor stuk veilige en gebruiksvriendelijke keukens waar bewoners en zorgpersoneel zich thuis in voelt.

Opdrachtgever:
Ananz

Aannemer:
Remmers Bouwgroep

Architect:
Bo.2 architectuur