Het Nieuwe Zand in Ridderkerk

Project Het Nieuwe Zand in Ridderkerk

Project Het Nieuwe Zand in Ridderkerk. Keukens van het merk SieMatic.

Midden in de prettige, goed functionerende wijk Het Zand ligt al jaren dit onbebouwde stuk deel van Ridderkerk. Dit wordt Het Nieuwe Zand. Dit gebied is tot nog toe niet tot ontwikkeling gebracht in verband met een bedrijf dat langs de rand ervan gevestigd was. Op deze centraal gelegen locatie tussen de Erasmuslaan en de Middenmolendijk komen gefaseerd woningen, maar geen appartementen. Stijlvol wonen, met groen en water, voldoende parkeermogelijkheden en ruime, hoogwaardige woningen.

Aan de ene kant ligt “het Nieuwe Zand“, zoals dit plan heet, naast de wijk Drievliet, aan de andere kant ligt het centrum op maar één kilometer afstand. Alle belangrijke voorzieningen zijn dus onder handbereik. En door de goede bereikbaarheid liggen Rotterdam en Dordrecht als het ware om de hoek. En daarvoor hoef je niet per sé de auto in te stappen, de Waterbus is een aantrekkelijk alternatief of direct voor het Nieuwe Zand stap je in de bus die je binnen 20 minuten naar Zuidplein rijdt.

“Woonstad Ridderkerk” Vraag het iemand op straat in Ridderkerk en ze zullen zeggen “je zit zo in Rotterdam, terwijl je hier prettig woont, met een haast dorps karakter.” 5 minuten op de fiets vanaf het Nieuwe Zand ligt het centrum van Ridderkerk. Mensen die Ridderkerk niet of oppervlakkig kennen, zullen verrast worden door de leuke winkels en het aanbod goede restaurants.

Vlakbij Het Zand ligt het grootste park van de gemeente, De Gorzen. Ga je daar bij de Rotterdamseweg het bruggetje over en je staat midden in het aangrenzende natuurgebied, dat bestaat uit de grienden langs het riviertje de Noord. Er zijn daar ook allerlei mogelijkheden voor waterrecreatie. Het is goed wonen in Ridderkerk!

De keukens:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar Herkon gekozen voor het A-merk SieMatic. Diverse hoek-opstellingen zijn uitgewerkt, passend bij het type woning of appartement. Voor de kopers in dit project is een SieMatic projectbrochure gemaakt!

Ontwikkelaar:
Herkon

Aannemer:
Bouwonderneming STOUT bv

Architect:
BIAS Architecten & Van der Padt en Partners