Het Laar in Laren (NH)

Project Het Laar in Laren

Project Het Laar in Laren. Keukens van het merk SieMatic.

In Het Laar in Laren (NH) is het Stichtse Hof gebouwd, een prachtig wooncomplex van 30 appartementen. In Het Laar – aan de Naarderstraat in Laren – woont u ruim, luxe en volledig zelfstandig midden in het groen. Het uitgekiende concept is de nieuwe standaard voor het moderne seniorenappartement.

Paul Dinant van architectenbureau Dinant heeft een plan weten te ontwerpen van vier appartementengebouwen met een grote differentiatie aan woonoppervlakte. Dit varieert van ongeveer 80 tot 150 m2. Zo zijn het eerste en vierde blok gelijk aan elkaar. Op de begane grond bevinden zich vier appartementen. De eerste verdieping bestaat uit drie appartementen en de bovenste laag  uit twee. Blok 2 en 3 zijn gelijk aan elkaar, maar spiegelen ten opzichte van het trappenhuis en zijn beide voorzien van zes identieke royale appartementen. De eerste drie blokken zijn ondergronds verbonden door een parkeergarage met bergingen. Het vierde blok staat in verbinding met de parkeergarage door middel van een ondergrondse corridor.

Met oog voor de omgeving is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de omgeving met het groen en zijn bossen. De gebouwen zijn speels geplaatst in deze omgeving. Ook heeft men duidelijk rekening gehouden met de transparantie vanuit het naastgelegen verpleegtehuis de Stichtse Hof naar de groene bosrand. Theo van ’t Klooster van Landscape Studio ontwierp een omgevingsplan waarin het gebouw mooi is opgenomen. De laan die voert naar de bossen en waaraan Villa Dennenoord ligt, krijgt een prominente plek in het geheel.

De keukens:
Samen met Slokker Vastgoed is gekozen voor de merken SieMatic en Siemens. De bewoner kiest uit een tiental voorgeselecteerde kleuren en heeft als optie een apparatenpakket van Miele. Er is gekozen voor klasse,  degelijkheid, kwaliteit en voor servicecontracten voor Siemens en Miele. ASWA heeft voor de verschillende appartementen acht keukens ontworpen. Van de verhuurde appartementen hebben we tot nu toe 100% ingevuld met keuken van ASWA.

Ontwikkelaar:
Slokker Vastgoed, Huizen

Aannemer:
Slokker Bouw, Almere

Architect:
Architectenbureau Dinant