Het Duinbos in Soest

Het Duinbos in Soest ligt uniek. Waar in Nederland loop je — gerekend vanuit je achtertuin — binnen een paar minuten met je blote voeten door fijn wit zand, in de herfst op wandelschoenen tussen de houtwallen door, of in de lente gearmd in een winkelstraat? Veel mensen hebben meer huizen nodig om dat allemaal op loopafstand te vinden.

Project Het Duinbos in Soest

Project Het Duinbos in Soest. Keukens van het merk SieMatic.

De beroemde Soesterduinen, omgeven door een eeuwenoud bosgebied, gaan via Het Duinbos over in een deel van Soest met karakteristieke bebouwing en volwassen voorzieningen. Rust is onder handbereik, maar ook levendigheid en spontane ontmoetingen zijn nooit ver weg. Uit het hele land komen mensen naar restaurant de Soester Duinen, de terrassen in het ontspannen centrum, of om te wandelen over de Utrechtse Heuvelrug.

Soest-Zuid is stil maar ook gezellig, uitnodigend en toch zichzelf gebleven. Sinds jagers en verzamelaars duizenden jaren geleden het gebied bevolkten, is er opvallend weinig veranderd. De dekzanden uit de laatste ijstijd (toen het land allang was opgestuwd door de uitlopers van het landijs) kregen gezelschap van houtwallen, die door de eerste boeren werden aangelegd. En zo is het nog. Precies aan de rand van dit oerlandschap ligt het Duinbos. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat op een kwartier lopen van dit punt een NS-station ligt, waarvandaan het hart van Utrecht in tien minuten bereikt is.

De situering van de huizen in het Duinbos weerspiegelt deze ligging. Een zogenaamde boskamer markeert het gevoel van ruimte en rust, wat ook nog eens terugkomt in de ontwerpen. Zo compleet genieten van de initimiteit die het leven met de natuur met zich meebrengt, is in feite alleen hier bereikbaar.

De keukens
Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van het A-merk SieMatic. De zeer luxe basiskeuken is voorzien van maar liefst 6 Miele inbouwapparaten met o.a. een luxe stoomoven en combi-oven en een Quooker kokend water kraan. Daarnaast is het werkblad van een 2 cm “light design” composiet. In totaal hebben we voor dit project 11 basis keukens ontworpen voor de verschillende type woningen. De kopers zijn vrij van evt. verdere invulling van de keukenruimte of kunnen de basiskeuken naar eigen wensen invullen.

Ontwikkelaar:
Van der Wardt Bouwgroep

Aannemer:
Van der Wardt Bouwgroep

Architect:
Building Design