Grutakker in Hedel

Grutakker is een stijlvolle nieuwbouwwijk met een grote variatie aan woningen. Architect Maarten Otten heeft zich laten inspireren door het bekende Witte Dorp in Eindhoven, van de beroemde Nederlandse architect Dudok. 

Het plangebied Grutakker verrijst op de plaats van een voormalig kassencomplex. Het gebied is circa 4 hectare groot. In Grutakker komen verschillende woningtypen voor in totaal twaalf varianten. De verbindende factor tussen deze woningen is de onmiskenbare jaren-dertig-stijl van Dudok met zijn charmante materiaal- en kleurgebruik. Hierdoor ontstaat rust en harmonie in de rijke variëteit.

In Hedel en het naastgelegen Ammerzoden zijn voldoende dagelijkse voorzieningen aanwezig. Bovendien ligt het dorp op steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, met haar gezellige oude binnenstad, vele winkels en uitgaansgelegenheden en naar het noorden de historische plaats Zaltbommel, met de nodige stadse voorzieningen. De bereikbaarheid van Hedel is zeer goed. Er is een directe verbinding met de A2 en ook de stations van Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De keuken:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar Berlaere gekozen voor een opstelling in het huismerk SilverLine. Met drie opstellingen is een ontwerp voor alle koopwoningen ingevuld. Aanvullend op het basisontwerp hebben de kopers een ruime vrijheid om de keuken naar eigen inzicht aan te passen.

Ontwikkelaar:
Berlaere Vastgoed Ontwikkeling

Aannemer: 
Bouwbedrijf Baten B.V.

Architect:
Architecten aan de Maas

Showroom:
ASWA Keukens Uden