De Rooise Gaard in Sint-Oedenrode

Wonen in de Rooise Gaard is genieten van het Brabantse land op z’n mooist. De buurt ligt in de wijk Heikant, aan de noordrand van Sint-Oedenrode, of ‘Rooi’ zoals ze hier zeggen. Het is het land van de meanderende Dommel, van wuivende populieren en karakteristieke boerderijen. Waar je eindeloos kunt wandelen langs beekjes, heidevelden, en eeuwenoude landgoederen.

Project De Rooise Gaard in Sint-Oedenrode met SilverLine keukens

De Rooise Gaard is landelijk gelegen, maar zeker niet afgelegen. Alleen al in het historische centrum van Sint-Oedenrode vindt u meer dan honderd winkels en horecazaken. Wilt u de stad in? Dan heeft u volop keus in de directe nabijheid. Met bijvoorbeeld de sfeervolle charme van Den Bosch en de levendige dynamiek van Eindhoven binnen een straal van zo’n 20 kilometer. In de Rooise Gaard is het kortom volop genieten van alles dat bourgondisch Brabant te bieden heeft.

Samen met Veghel en Schijndel vormt Sint-Oedenrode vanaf 2017 de gemeente Meierijstad, een verwijzing naar het rijke verleden van het gebied. Dat verleden is nog volop tastbaar in Sint-Oedenrode met zijn vele bezienswaardigheden zoals Kasteel Henkenshage, de Sint Martinuskerk, het historische marktplein, de Calvarieberg en de Knoptoren. Bouwwerken die net als de statige herenhuizen en industriële monumenten getuigen van de verschillende bloeiperioden die Rooi heeft gekend. Eerst als de kern van het Graafschap Rode, later als ‘De oude vrijheid’ onder de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. En in het meer recente verleden als centrum van de regionale klompenmakerij. De Rooise Gaard bouwt voort op die lange historie, passend in de Rooise bouwtraditie.

De keukens:
Voor Gebroeders van Stiphout hebben we in dit project een aantal keukenvoorstellen uitgewerkt van ons huismerk SilverLine. In totaal zijn er verschillende lijnkeukens en keukens met een schiereiland ontworpen met twee tot vijf apparaten en voorzien van een dun design werkblad. De kopers hebben de vrijheid om de keuken volledig naar eigen wensen in te vullen.

Ontwikkelaar:
Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling

Aannemer:
Bouwbedrijf van Stiphout

Architect:
Architecten EN/EN