Blok B Kloosterlofts in Breda

Project_Blok-B_Kloosterlofts_Breda

Project Blok-B Kloosterlofs in Breda. Keukens van het huismerk SilverLine.

Wonen in een unieke kloosterloft, in een prachtig gebouw, waarbij je jouw individualiteit en authenticiteit kunt benadrukken. Unieke en instapklare luxe afgewerkte lofts met authentieke details inclusief afgewerkte wanden, keuken met apparatuur, sanitair, vloeren en stoffering.

Een gebouw dat mogelijkheden biedt om te leven, te wonen, te werken en te ontspannen. Een gebouw dat opvalt, wat iedereen zal herkennen en waarbij je jouw persoonlijke karakter kunt laten zien. Blok B staat voor eigentijdse woonomgeving waarbij het beleven van Breda centraal staat. Wonen in een Kloosterloft in Blok B is een unieke een eenmalige ontwikkeling. Het is een gebouw waarvan mensen zeggen, daar zou ik graag willen wonen.

Het voormalig nonnenklooster maakte onderdeel uit van een gemeenschap van kerken, kloosters en scholen. Enkel het klooster, en de daarnaast gelegen pastorie en de meisjesschool , de huidige starterslift, zijn behouden gebleven. De hoofdingang van het klooster is, net als vroeger, via een pad te bereiken dat tussen de voormalige pastorie en Bernadetteschool ligt. In de tuin van het klooster zijn meerdere oude bomen, zoals de ceder, te ontdekken.

Binnen de authentieke muren van de kloostertuin is een heerlijke groene binnentuin met mooie oude bomen. Hierdoor onderscheid ‘Blok B’ zich van vele hedendaagse appartementen complexen. In de tuin kun je genieten van het groen en tot rust komen na een harde dag werken. Een aantal woningen gelegen op de begane grond hebben zelfs een privé terrastuin. Hoe heerlijk is het om samen met je medebewoners of vrienden in de avondzon een drankje te doen en te barbecueën. Voor iedere huurder is er een vaste eigen parkeerplaats binnen de mooie muren van de kloostertuin beschikbaar. Fietsen krijgen een plaats in de gezamenlijke fietsenberging.

De keukens:
Voor het te verbouwen klooster zijn samen met GRIP op vastgoed keukens ontwikkeld passend bij de ruimte en het budget. De keukens zijn voorzien van een kookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Daarnaast hebben de huurders optioneel de mogelijkheid om de keukens verder uit te breiden door ook een combi-magnetron te laten installeren.

Opdrachtgever:
GRIP op vastgoed

Aannemer:
Aannemersbedrijf Fried van de Laar

Architect:
Best Architecten