Optimaal wokken? Vijf tips voor een geslaagde wok!

- Tips & Tricks

Wokken is niet alleen een snelle maar ook gezonde wijze om gerechten klaar te maken. Door de korte bereidingstijd blijven de meeste vitamines en voedingsstoffen bewaard. Daarnaast bestaan wok gerechten vaak vooral uit veel groenten en magere vleessoorten, kip, vis of garnalen. Wij geven u vijf tips waar om uw gerecht optimaal te wokken.

Tips&Trucs_optimaal wokken

  1. Plan uw maaltijd. Om te voorkomen dat uw groenten slap worden is het belangrijk dat u ze na het snijden zo snel mogelijk bakt. Zet daarom uw groenten niet te vroeg klaar.
  2. Zorg ervoor dat de wok goed heet is. Wokken is alleen een snelle en gezonde manier van bereiden wanneer uw wok goed heet is. U warmt de wok ook eerst voor om te vermijden dat uw ingrediënten kleven. Voeg pas olie toe wanneer de wok op temperatuur is.
  3. Gebruik de olie. Boter is niet geschikt voor een wok omdat boter op een lagere temperatuur brandt. Olie weerstaat daarentegen een hoge temperatuur.
  4. Zorg ervoor dat alles tegelijk klaar is. Snijd de ingrediënten in kleine stukjes, schuin geknipte stukken geven een mooier resultaat. Bak eerst de ingrediënten die het meeste tijd in beslag zullen nemen. Voeg daarna de andere toe die minder tijd nemen. Zo zijn alle ingrediënten op het zelfde moment klaar en voorkom je dat je ingrediënten niet gaar of juist overgaar zijn.
  5. Voeg de kruiden vrijwel als laatste er bij omdat deze kunnen verbranden bij hoge verhitting.

Bron: Siemens