“De keuken paste perfect binnen ons budget!”

- Klantervaring

Op zoek naar keukeninspiratie? Bekijk deze klantervaring van familie van der Kuylen uit Helmond en laat je inspireren door hun ervaring met ASWA Keukens!

Jullie droomde van een nieuwe keuken, waar begin je?

Bij het renoveren van ons huis hadden we al een idee van hoe de nieuwe keuken eruit moest zien. Het uitdagendste was het combineren van onze verschillende smaken. Mijn man houdt van een moderne en strakke stijl, terwijl ik juist houd van een landelijke uitstraling. We moesten dus allebei wat water bij de wijn doen om tot een keuze te komen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een moderne keuken, maar door middel van decoratie en accessoires hebben we er een landelijk tintje aan gegeven. Het enige wat we toen nog moesten doen was de juiste keukenwinkel vinden die onze droomkeuken kon realiseren.

Hoe kwamen jullie bij ASWA Keukens terecht?

We hebben eerst vijf verschillende keukenzaken bezocht voordat we bij ASWA Keukens belandden. Mijn man kwam op een gegeven moment op ASWA Keukens en toen ben ik op de website gaan kijken. Vanwege de luxe uitstraling van ASWA, dacht ik in eerste instantie dat het misschien niet binnen ons budget zou passen, aangezien we nogal wat wensen hadden. Maar tot onze verbazing was dit helemaal niet het geval!

We zijn naar de showroom in Helmond gegaan om een indruk te krijgen en die was zeer positief. Wat we vooral waardeerden, was dat er echt naar onze wensen werd geluisterd en dat ze ons niet van alles probeerden aan te smeren. Daarnaast kijken ze goed naar je beschikbare ruimte en welke keuken daar het beste bij past.

Hoe verliep het proces van ontwerp naar keuken?

Mijn man en ik wilden graag een witte keuken met een graniet werkblad. Aanvankelijk hadden we een granieten blad met witte afwerking in gedachten, maar in de showroom zagen we een blad met rosé kleur af werking en dat vonden we nog mooier. Vincent (verkoopadviseur Helmond) heeft ons toen geadviseerd om het rosé ook terug te laten komen inde lijsten.

We wilden de keuken graag iets verder de woonkamer in laten komen, zodat we een schiereiland konden creëren. Het fijne aan dit eiland is dat je veel werk- en opbergruimte hebt. We hadden zelf het idee om de oven en koffiemachine op een horizontale lijn te plaatsen bij de hoge kasten. Vincent gaf echter aan dat dit ten koste zou gaan van het werkblad, wat zonde zou zijn. We zijn erg blij met dit advies, want nu hebben we zowel de extra koffiemachine boven de oven als voldoende ruimte op het werkblad.

Je gaf aan een nogal wat wensen te hebben? Wat mocht er niet missen in de keuken?

Zowel mijn man als ik zijn echte koffieliefhebbers. Het was dan ook een van onze wensen om een ingebouwde koffiemachine te hebben, niet alleen vanwege het gemak maar ook omdat je flink wat ruimte bespaart op het werkblad. Het is superfijn dat je kunt instellen wanneer je wilt dat de koffiemachine opgestart is. Wanneer we ’s ochtends naar beneden komen, hoeven we maar op een knop te drukken en de koffie is klaar. Het is echt ideaal.

Daarnaast zit de kookplaat in het midden van het schiereiland, hierdoor vonden we het niet mooi om een afzuigkap in het zicht te hebben. Daarom hebben we besloten om te kiezen voor een kookplaat met afzuiging. In het begin was ik hier wat sceptisch over; werkt het echt zoals je op de foto’s ziet? Maar ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed zo’n ingebouwde afzuiging werkt! We hebben ook een stoomoven. Aanvankelijk wilde ik een oven met magnetronfunctie, maar we wisten niet dat er een stoomoven bestond met zowel een oven- als magnetronfunctie. Daar hebben we toen voor gekozen. En natuurlijk is de Quooker ook onmisbaar in onze keuken.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: