Pepernoten tip! Hoe voorkomt u plakdeeg?

- Tips & Trucs

Het is morgenavond pakjesavond! En dat betekend knutselen en pepernoten bakken. Bij het rollen van deeg plakt het deeg vaak aan de deegroller of het aanrecht. Hoe voorkomt u plakdeeg? Lees de tips in onderstaande blog voor de perfecte pepernoten. 

Tip & trick, hoe voorkom je plakdeeg

Het is morgen pakjesavond! En dat betekent dat er volop pepernoten gebakken worden. Wilt u thuis ook aan de slag om heerlijke pepernoten te bakken, maar blijft het deeg aan uw deegroller of aanrechtblad plakken? Lees onderstaande tips om dit te voorkomen.

Tips deeg rollen

Laagjes
Wanneer u deeg tussen twee laagjes plasticfolie uitrolt, zal het minder snel scheuren en plakken.  Met bakpapier of ander vetvrij papier lukt het ook.  Een prettig voordeel:  uw keuken blijft ook een stuk schoner.

Tips voor het uitrollen van deeg tussen twee laagjes:

  • Zorg dat u stevig deeg hebt. Dat wil zeggen: goed kneden en een half uurtje/uurtje in de koelkast laten opstijven.
  • Het deeg moet niet te koud zijn, anders wordt het uitrollen een hele pittige klus.
  • Til af en toe het folie bakpapier op, zodat het niet mee rolt in het deeg.
  • Het regelmatig draaien van deeg zorgt ervoor dat u ook gelijkmatiger rolt.

Bekijk hier onze blogpagina. Hier leest u meer over handige weetjes, leuke nieuwtjesklantervaringen en de beste keukentips! Zo zijn de blogs niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens leerzaam. Veel leesplezier!