Hoe gaan we om met het Coronavirus (COVID-19)?

- Nieuws

De uitbraak van het coronavirus is een situatie van overmacht. Het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen om het virus in te dammen, raken ondernemers in alle sectoren en roepen praktische vragen op. Wij leggen je graag uit hoe wij binnen ASWA Keukens omgaan met het virus en wat dit mogelijk voor jou betekent.

Winkelbezoek

Heb je een afspraak in onze winkel, dan houden wij zo veel mogelijk afstand (1.5 meter) en vermijden we lichamelijk contact, ook aan tafel. De winkels en werkplekken worden goed schoongehouden. Wij vragen je om met maximaal 2 personen uit 1 huishouden per afspraak te komen en na binnenkomst jouw handen te reinigen met aanwezige gel dan wel reinigingsdoekjes, welke in elke winkel ruim aanwezig zijn.

Je kunt ons bellen of online een afspraak aanvragen. Heb je milde klachten als verkoudheid, hoesten en niezen, dan verzoeken wij je de afspraak door te schuiven of telefonisch of online contact te hebben.

ASWA keuken in (nieuwbouw)project

Ondanks de coronamaatregelen blijven de deadlines van veel projecten staan. Wees dus op tijd met het maken van een (online) afspraak. Voor de aannemer is het namelijk belangrijk om de (technische) indeling van de keuken te kennen. Hiervoor zijn de technische specificaties en indeling van de keuken van belang. Tijdens een vervolgafspraak kun je de kleuren van jouw gekochte keuken nog eenvoudig aanpassen, omdat deze in een later stadium pas definitief bekend hoeven zijn.

Grote inspanningen om incomplete leveringen te voorkomen

De hele industrie van zowel de productie van keukenmeubelen als die van apparatuur heeft op dit moment te kampen met een extreem tekort aan grondstoffen en materialen. Dat geldt zowel voor hout, kunststoffen als metalen. Hierdoor zien wij hoge prijsstijgingen door toeleveranciers en flinke vertragingen of zelfs het uitblijven van leveringen. Ook ASWA Keukens wordt hierdoor geraakt. Wij doen ons uiterste best om de gevolgen voor al onze klanten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is inmiddels echter onmogelijk gebleken om incomplete leveringen te voorkomen.

De oorzaak is te herleiden naar en combinatie van redenen die nu samen vallen zoals de stijgende vraag naar producten in en om huis in combinatie met beperkingen in productiecapaciteit als gevolg van meer zieken danwel verplichte quarantaine, een containerschip dat vast zat in het Suez kanaal en problemen met de beschikbaarheid onderdelen op de chip market.

Wij hebben daarom al eerder de volgende  maatregelen genomen:

  • Investeren in voorraad door bestellingen veel eerder binnen laten komen en daarmee buffer creëren voor onverwachte problemen.
  • Goede alternatieven (betere apparatuur voor zelfde prijs) bieden, waar mogelijk.
  • Vasthouden aan vastgelegde afspraken met meestal langlopende contacten bij waardevolle leveranciers waarmee we het iets beter doen dan de markt.
  • Continue monitoring van de ontvangen bevestigingen en zeer nauwe samenwerking met de belangrijkste leveranciers.
  • Onze klanten tijdig te informeren bij eventuele verwachte onvolkomenheden.

Met vooral extra inspanningen en intensieve contacten met onze leveranciers hebben we de situatie tot nu toe redelijk het hoofd kunnen bieden, maar de situatie lijkt niet snel te verbeteren. Met de kennis van vandaag en de situatie wereldwijd, verwachten wij in het 2e deel van 2021 dan ook een aanhoudende periode van instabiliteit.

Wij hopen dat je begrip hebt voor de grote onzekerheden die deze tijd met zich meebrengt en dat je erop vertrouwt dat wij ons blijven inspannen om de gevolgen hiervan voor jou zo beperkt mogelijk te laten zijn.

Pas op met desinfectiemiddelen

Desinfecteren van onze handen is nu belangrijker dan ooit. Bij het schoonmaken van jouw keuken is het zeer belangrijk om van te voren te weten of het materiaal hiertegen bestand is. Een desinfectiemiddel valt namelijk onder de categorie bijtende reinigingsmiddelen door toevoeging van chemische stoffen. Hierdoor is het mogelijk dat al bij eenmalig gebruik op keukenmeubelen het materiaal beschadigt, de glansgraad verandert, vochtblaasjes ontstaan of het verkleuringen van meubeldelen geeft.

Ben je ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wil je persoonlijk advies over jouw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een online afspraak met één van onze keukenadviseurs en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties!

ONTWERP Keuken MOODBOARD  PLAN adviesgesprek

Lees ook