Hoe onderhoud ik mijn granieten werkblad?

- Tips & Tricks

Hoe u het beste uw werkblad kunt onderhouden? Elk werkblad verdient een andere verzorging. Het goed bijhouden van het werkblad verlengd de levensduur van een keuken aanzienlijk. Lees hier hoe u het beste uw granieten blad kunt onderhouden.

Tips&Trucs Onderhoud Granieten Werkblad

Een granieten werkblad is voor de volle 100% uit natuurlijk materiaal vervaardigd en is daarom uniek in zijn soort. Een werkblad van graniet geeft een keuken een fraaie, luxe uitstraling. Daarnaast zijn de meeste granietsoorten eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam van karakter. Het is dan ook niet vreemd dat graniet nog steeds een veel gekozen materiaal in de keuken is.

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning van graniet vindt bijna overal op de wereld plaats; elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur en vertonen vaak kleine oppervlaktepujtes of haarscheurtjes, zeker bij strijklicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Ook kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan alle soorten graniet. Verstrekte monsters en gebruikte kleurafbeeldingen kunnen derhalve alleen als indicatie worden gebruikt.

Onderhoud granieten werkblad

 • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.
 • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlek weg en spoel na met warm water.
 • Wanneer u uw granieten werkblad minder gevoelig wil maken, is het verstandig om deze op jaarlijkse basis te impregneren.

In deze video laat Jetstone zien hoe u een werkblad van graniet het beste kunt onderhouden, en wat u kunt doen om eventuele vlekken te verwijderen. Dit met behulp van CIF Cream en de Jetstone Carekit.

Tips voor elk type werkblad:

 • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen, zeker bij gepolijste (glanzende) werkbladen.
 • Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk en pas op met vloeistoffen, deze kunnen in het blad trekken.
 • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen.
 • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
 • Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een pH-waarde <4 of >10.
 • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
 • Laat de vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Voor speciale product specifieke middelen voor onderhoud en reiniging kunt u terecht bij één van onze verkoopadviseurs in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op (0492-54 81 86)

Lees ook: