fbpx

Hoe onderhoud ik mijn granieten werkblad?

- Tips & Tricks

Een granieten werkblad is voor de volle 100% uit natuurlijk materiaal vervaardigd en is daarom uniek in zijn soort. Een werkblad van graniet geeft een keuken een fraaie, luxe uitstraling. Daarnaast zijn de meeste granietsoorten eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam van karakter. Het is dan ook niet vreemd dat graniet nog steeds een veel gekozen materiaal in de keuken is. Hoe je het beste en granieten keukenblad kunt onderhouden, lees je hieronder.

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning van graniet vindt bijna overal op de wereld plaats; elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur en vertonen vaak kleine oppervlakteputjes of haarscheurtjes, zeker bij strijklicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Ook kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan alle soorten graniet. Verstrekte monsters en gebruikte kleurafbeeldingen kunnen derhalve alleen als indicatie worden gebruikt.

SieMatic Urbad keukeneiland met keukenblad Graniet, ASWA Keukens

SieMatic Urban – SieMatic keuken landelijk modern design, ASWA Keukens

Onderhoud granieten werkblad

Graniet is een heel hard materiaal wat het bestand maakt tegen krassen en in zekere mate hitte. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete pannen en ovenschalen om een thermoshock te voorkomen waardoor onherstelbare schade kan worden veroorzaakt. Het aanrechtblad is voldoende bestendig tegen vlekken maar je moet wel opletten met bijtende en zure stoffen omdat deze de bovenste laag van het blad kunnen aantasten.

In deze video laat Jetstone zien hoe u een werkblad van graniet het beste kunt onderhouden, en wat u kunt doen om eventuele vlekken te verwijderen. Dit met behulp van CIF Cream en de Jetstone Carekit.

Tips voor elk type werkblad:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen, zeker bij gepolijste (glanzende) werkbladen.
  • Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk en pas op met vloeistoffen, deze kunnen in het blad trekken.
  • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen.
  • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
  • Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een pH-waarde <4 of >10.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat de vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Vragen over graniet keukenblad?

Wil je graag meer weten over granieten werkbladen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook:

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.