Filter BORA Professional vervangen, hoe doe ik dit?

- Tips & Tricks

Heb je een BORA Professional of BORA Professional 3.0 in je keuken, dan helpt deze gids je stap voor stap bij het vervangen van het actieve-koolfilter. De recirculatie filter van uw BORA kookplaat moet worden vervangen wanneer het ventilatorniveaudisplay F (filteronderhoudsindicator) weergeeft.

BORA Professional 3.0, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA Professional 3.0

Een regelmatige reiniging en een regelmatig onderhoud staan garant voor een lange levensduur en een optimale werking. Het roestvrijstalen vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Alleen wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden twee of drie actieve-koolfilters gebruikt. De actieve-koolfilters binden geurstoffen die tijdens het kookproces ontstaan en dienen te vervangen worden wanneer het ventilatorniveaudisplay F weergeeft.

Stappenplan: Actieve-koolfilter vervangen 

Heb  je een BORA Professional of BORA Professional 3.0 in jouw keuken, dan helpt deze gids u stap voor stap bij het vervangen van het actieve-koolfilter. U kunt deze filter online bestellen in de webshop van BORA.

BORA luchtreinigingsbox Ecotube (ULBF) vervangen

Stap 1. Schakel de kookveldafzuiging uit.

Stap 2. Open het inspectiegat om bij uw toestel te geraken.

Stap 3. Maak de bevestigingshoekstukken of de klittenband los.

Stap 4. Haal het toestel uit de kanaalaansluiting.

Stap 5. Reinig de kanaalaansluiting met een zachte doek en reinigingsmiddel of water.

Stap 6. Sluit het nieuwe filter aan op het kanaalstuk. Zorg ervoor dat de afdichting niet verschuift.

Stap 7. Positioneer het nieuwe filter en bevestig het op dezelfde wijze als het vorige luchtfilter met behulp van de bevestigingshoekstukken.

Stap 8. Controleer of de kanaanaansluitingen geen lekken vertonen en stevig vastzitten en controleer of het toestel correct werkt. Start hiervoor de kookveldafzuiging. Neem indien nodig de handleiding van uw BORA product erbij.

Stap 9. Werkt de kookveldafzuiging zoals het hoort, sluit dan het inspectiegat en voer het verzadigde filter af volgens de geldende voorschriften.

BORA luchtreinigingsbox met drie actieve-koolfilterpatronen (ULB3X) vervangen

Stap 1. Schakel de kookveldafzuiging uit.

Stap 2. Open het inspectiegat om bij het filter te geraken.

Stap 3. Verwijder de actieve-koolfilterpatronen door ze naar links te draaien. Verwijder voorzichtig de losgedraaide actieve-koolfilterpatronen.

Stap 4. Monteer een voor een de nieuwe actieve-koolfilterpatronen.

Stap 5. (Moet alleen worden uitgevoerd als het vorige model ULB3 was geïnstalleerd): Open de aan de linker- of rechterzijde bevestigde afsluitklep.

Stap 6. (Moet alleen worden uitgevoerd als het vorige model ULB3 was geïnstalleerd): Verwijder het verzadigde fijnfilter. Opmerking: bij opvolgermodel ULB3X is geen fijnfilter meer nodig.

Stap 7. Controleer of de kanaalaansluitingen geen lekken vertonen en stevig vastzitten en controleer of het toestel correct werkt. Start hiervoor de kookveldafzuiging. Neem indien nodig de handleiding van uw BORA product erbij.

Stap 8. Werkt de kookveldafzuiging zoals het hoort, sluit dan het inspectiegat en voer de verzadigde filters af volgens de geldende voorschriften.

Kom kijken in onze showroom en ervaar het zelf!

Nieuwsgierig naar de werking van deze afzuigsystemen? Kom langs in één van onze showrooms en beleef het tijdens een live demo. Je kunt deze systemen werkend zien in onze showroom in Helmond, Dordrecht, Hilversum en Uden. Kijk meteen wanneer de eerstvolgende kookdemo is.

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wil je persoonlijk advies over jouw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook:

(bron: BORA)