Wat voor type thuiskok ben jij? Doe de test!

- Tips & Tricks

Het uitzoeken van keukenapparatuur is een lastige bezigheid, maar wel heel leuk! Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste apparatuur voor uw droomkeuken. Het hangt er allemaal vanaf welk type thuiskok u bent.  Hieronder vindt u een overzicht van de typen koks die ATAG onderscheidt met een suggestie welke apparatuur past bij zijn of haar manier van koken.

Idris de Semi-Pro Thuiskok

“Ik hou van de harmonie in de keuken. Het samenspel tussen mooie ingrediënten, de beste apparatuur en mijn eigen inspanningen. Het gevoel dat tijdens het koken alles klinkt als een klok. En als ik dat gevoel mag delen met mijn vrienden, dan ben ik helemaal een gelukkig mens. Stiekem probeer ik hun verwachtingen toch keer op keer te overtreffen.”

Idris is een bevlogen en levensgenietende selfmade man. Hij omringt zich graag met goede kwaliteit en verfijnd design. Dan voelt hij zich op zijn gemak. Het geeft hem overzicht, comfort en controle. Zo is het ook in zijn keuken. Idris beheerst veel verschillende kooktechnieken en dat vraagt het nodige van zijn kookapparatuur. Koken is zijn passie. Hij haalt steeds weer het gastronomische uiterste uit zichzelf én uit de apparatuur.

Advies keukenapparatuur
Keramisch glas geeft een keuken een luxe en state-of-the-art uitstraling. Draaiknoppen van massief metaal, pandragers van het hoogwaardigste gietijzer en een inductie­kookplaat met geïntegreerde afzuiging past perfect in zijn keuken.

Saar de Social Cook Thuiskok

“Noem mij ouderwets, maar ik vind onze keuken de ultieme familieplek. Het lijkt wel de enige plek in huis waar iedereen écht samen is en aandacht heeft voor elkaar. Je snapt dat ik dan maar wat graag mijn best doe om hier de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Zo blijft die keuken voor iedereen een fijne plek.”

Deze moeder heeft een druk leven. Dat neemt niet weg dat haar gezin altijd op 1 staat. Tuurlijk moet er soms makkelijk en snel worden gekookt. Maar Saar begrijpt als geen ander dat dat natuurlijk niet ten koste hoeft te gaan van de gezondheid. Het weekend is voor haar het uitgelezen moment om eens goed uit te pakken. Ze experimenteert dan met verschillende gerechten die ze overal en nergens oppikt. Zo laat ze haar gezin, vrienden en familie graag meegenieten van haar kookkunsten.

Advies keukenapparatuur
RVS geeft een hoogwaardige en tijdloze look aan de keuken. Een 90 cm brede inductiekookplaat geeft Saar de ruimte om met meerdere pannen tegelijkertijd te werken terwijl de aardappeltjes in de combi-stoomoven kunnen garen.

Lukas de Pleasure Seeker Thuiskok

 “Ik probeer van koken toch altijd iets leuks te maken. Juist als je druk bent is het lekker om je even te kunnen focussen op een lekker en gezond gerecht. Dankzij goede voeding kan ik ten slotte al die dingen doen die ik zo graag doe. En als ik eenmaal op dreef ben in de keuken… dan maak ik er zelfs een sport van om van een gebakken eitje iets bijzonders te maken. Heerlijk toch!”

Het drukke sociale leven van Lukas neemt nogal een hap uit de tijd die hij in de keuken kan doorbrengen. Gelukkig heeft hij een levendige culinaire fantasie. Dat helpt hem om gerechten te bereiden die snel tot stand komen én ook nog eens gezond zijn. Hij houdt zijn ogen open op foodmarkten en combineert Pinterest-inspiratie met exotische ingrediënten die hij in reisprogramma’s voorbij ziet komen.

Advies keukenapparatuur
De kleur Black Steel is rustig en donker op afstand, maar spannend en rijk aan details dichtbij. Een vrijstaande koelvriescombinatie zorgt ervoor dat Lukas al zijn ingrediënten, maar ook zijn favoriete wijn binnen hand­bereik heeft.

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook:

(bron: ATAG)