Ontdek AEG ComboHob met Flexbridge

- Tips & Tricks

Met de AEG ComboHob breng je koken tot een nog hoger level. Het efficiënte apparaat brengt de afzuigkap en inductiekookplaat samen in een ontwerp. Hierdoor word je in een keukenontwerp niet langer beperkt door een losse afzuigkap, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van de kookplaat of afzuiging.

Ontdek AEG ComboHob

De ComboHob is een inductiekookplaat en afzuigkap in één. Dankzij dit unieke ontwerp kan de ComboHob overal in de keuken worden geplaatst. Zo kan de ComboHob in een kookeiland worden geplaatst waardoor je een mooie lamp boven het eiland kan hangen in plaats van een afzuigkap. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid voor koken voor een raam. Met een losse afzuigkap is dit vaak niet mogelijk. Doordat de ComboHob een minimalistisch design heeft, past het in elke moderne en strakke keuken. Daarnaast heeft deze AEG kookplaat maar 220 mm inbouwhoogte nodig. Hierdoor is er ook onder de kookplaat nog genoeg ruimte over voor verschillende lade-indelingen.

ComboHob met recirculatie of afvoer naar buiten?

De ComboHob kan zowel met een recirculatiefilter of luchtafvoerinstallatie worden geïnstalleerd. Als je kiest voor een kookplaat met afzuiging die lucht afvoert naar buiten, moet er een gat in de muur komen waardoor de gefilterde lucht naar buiten komt. Voordeel van de luchtafvoer naar buiten is dat je geen extra kosten hebt voor de actieve kookstoffilters. Een recirculatiekookplaat maakt gebruik van koolstoffilters om de lucht te reinigen waarna de schone lucht via de plint weer terug de ruimte in wordt geblazen. Voordeel hiervan is dat er nauwelijks energieverlies is omdat er geen warme binnenlucht naar buiten wordt gezogen. Daarnaast hoeven er geen afvoerbuizen worden aangelegd en hoeft er geen gat in de muur worden gemaakt, waardoor je vrijer bent in je ontwerp.

ComboHob met WiFi

In een aantal ComboHob modellen zit WiFi verwerkt. In combinatie met de ‘My AEG Kitchen-app geeft dit allerlei voordelen. Zo kun je in de app de handleidingen van jouw apparatuur zien maar kan je ook zien wanneer de koolstoffilters vervangen moeten worden. Door het regelmatig schoonmaken en reinigen van de AEG ComboHob koolstoffilter, creëer je betere prestaties en duurzamer gebruik.

AEG Combohob met Flexbridge, ASWA Keukens

Interactieve gebruikersinterface en brugfunctie

De ComboHob heeft ook interactieve gebruikersinterface. Wanneer je een pan op de inductieplaat zet, wordt hij automatisch gedetecteerd en lichten alleen de bedieningselementen op die je nodig hebt. Ook de besturingselementen die je eventueel nodig zou hebben, lichten hier door op. Ook heeft de kookplaat een brugfunctie waardoor je 2 kookzones kunt verbinden tot een grote langwerpige zone. Hierdoor kunt je bijvoorbeeld gebruik maken van een braadslede of een grotere pan.

Hob2Hood

AEG ComboHob zorgt samen met Hob2Hood ervoor dat er automatisch een reiniging plaats vindt van de lucht. Wanneer je een bepaald kookgedeelte aan zet, gaat deze afzuiging automatisch aan en wordt het afzuigvermogen vastgesteld op de behoefte. Dit voorkomt vieze luchtjes.

AEG Combohob met Flexbridge, ASWA Keukens

Breeze-functie

Door na het koken de Breeze-functie te activeren, blijft de afzuiging voor een korte tijd nog zachtjes nawerken. Hierdoor wordt de keuken opgefrist van vieze kookluchtjes. Vooral wanneer de eetkamer is geïntegreerd in de keuken, is dit een ideale functie.

Afwerking en minimale werkbladdikte

Afhankelijk van het model is de ComboHob geschikt voor ‘vlak inbouw’. Dit wil zeggen dat de kookplaat vlak wordt ingebouwd met het werkblad. Wanneer je kiest voor de standaard inbouw ligt de kookplaat als het ware op je werkblad. De minimale werkbladdikte is 12 mm. Behalve als je kiest voor een rvs keukenblad, dan is een minimale dikte van 4 mm vereist.

AEG ComboHob kopen?

Wil je meer informatie over AEG ComboHob of ben je benieuwd naar de AEG ComboHob prijs? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: