Jouw keuken slim indelen? Bekijk hier onze tips!

- Tips & Tricks

Een keuken kopen is niet iets wat je dagelijks doet. In jouw huidige keuken heeft je pannenset, servies en bestek waarschijnlijk een vast plekje. Maar hoe ga jij je nieuwe keuken indelen? Hoe kun je maximaal gebruik maken van de opbergruimte? Hieronder geven wij je een aantal tips.

Keukenkast indeling

Wat de beste keukenopstelling is, vertellen wij je hier. Maar wat is de beste indeling voor een keukenkast? Standaard wordt een keuken onderkast uitgewerkt met planken. Maar het is ook mogelijk om in plaats van planken voor een keukenlade te kiezen. Wanneer je kiest voor planken is het mogelijk om in de deur een multifunctionele rails te plaatsen. Hieraan kun je verschillende accessoires hangen waardoor de ruimte in je kasten optimaal wordt benut. Denk bijvoorbeeld aan keukenrol houders, houders voor koffiecups of handdoekhaakjes.

SieMatic INSIDE multiMatic in aluminium met zwart, Keuken accessoires ASWA Keukens

Keukenlade indeling

Voor de indeling van de lades in jouw keuken bestaan verschillende accessoires die het overzichtelijker maken. Zo zijn er verdeelstangen voor de grotere keukenlades om vakken te maken voor je pannen. Ook voor de besteklade indeling bestaan verschillende opties. Je kunt kiezen voor een verdeling voor je bestek, maar je kunt ook kiezen voor een indeling van je keukenmessen, kruidenpotjes, rolhouders of opladers voor tablets en telefoons.

Indeling voorraadkast keuken

Een hoge keukenkast wordt vaak als voorraadkast gebruikt. We zien dat er nog steeds veel vraag is naar een apothekerskast in de keuken. Wanneer je deze kast helemaal vollaad met voorraad wordt het een hele zware kast. Heb je dat ene potje suiker nodig die in de apothekerskast staat, dan komt meteen heel de kast naar buiten. Daarom adviseren wij bij het keuken indelen lades achter een deur te plaatsen in plaats van de oorspronkelijke apothekerskast. Hierbij heb je nog steeds het gemak dat je ook het achterste van de keuken kast kunt gebruiken, zonder het ongemak van de zware kast die je naar buiten moet trekken.

SieMatic Inside kastindeling, ASWA Keukens

Accessoires voor het indelen van jouw keukenkasten

Er bestaan allerlei extra accessoires die het indelen van jouw keukenkasten makkelijker maakt. Denk bijvoorbeeld aan antislipmatten in lades om te voorkomen dat pannen en servies gaat verschuiven. SieMatic heeft hier een een speciaal materiaal voor bedacht; Flock2Block. Door elementen zoals voorraadpotten aan de onderzijde ook met dit materiaal uit te voeren, staan ze muurvast terwijl ze nog steeds makkelijk te verplaatsen zijn.

Keuken kopen?

Wil je meer informatie over mogelijkheden voor het inrichten van jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: