Roerdelta in Roermond

Project_SDK_Roerdelta_Roermond 4

Project Roerdelta in Roermond. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Tussen de historische binnenstad en de rivieren Roer en Maas, ligt de Roerdelta. Dit gebied bestaat uit meerdere deelgebieden met zeer diverse identiteiten. Samen met de gunstige ligging heeft dit gebied een enorme potentie. Het wordt de motor voor verdere ontwikkeling van Roermond als een stad met hoogwaardige woon-, werk- en recreatiemogelijkheden. Roerdelta is daarom aangewezen als uitbreidingslocatie. De kern van Roerdelta is het historisch waardevolle gebouw van de voormalige Electro Chemische Industrie, ofwel het ECI-complex, dat is omgetoverd tot cultuurfabriek, genaamd ECI Cultuurfabriek.

ls nieuwbouwproject is Roerdelta piepjong. Maar vergis je niet: dit stukje Roermond heeft een rijke geschiedenis. Vroeger een terrein vol industriële bedrijvigheid, nu een levendige wijk op vernieuwde grond. Voor iedereen. Ook voor jou is er een deelgebied tussen stad en Roer dat gelijk voelt als thuis. Met als bonus een uitgestrekt stadspark in je achtertuin.

Project_SDK_Roerdelta_Roermond 5

Project Roerdelta in Roermond. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Heerlijk wonen aan het water
Roerdelta geeft Roermond weer een gezicht aan het water. En wat voor één: een baken van rust en ruimte in hartje stad. Jouw vaste rondje op zaterdag – verse broodjes, het laatste nieuws, een kop koffie – doe je dus gewoon te voet. En je loopt zo door naar de Roer of de Maas. Waar maak je je hoofd fijner leeg dan aan de waterkant? Bankje, krantje, klaar.

Project_SDK_Roerdelta_Roermond 2

Project Roerdelta in Roermond. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

Roermond in twee stappen
Roerdelta is nu zes deelgebieden groot. De drie hectare groen van stadspark Akcros en de reuring rond de ECI-cultuurfabriek brengen leven in de wijk. Maar dat is pas het begin. Roerdelta is bijna klaar voor de volgende stap: fase 2. Net als elk van de huidige gebieden, krijgt de nieuwe deelwijk tussen Roer en Maas een eigen identiteit en dito sfeer. Ontdek Roerdelta en proef zelf de sfeer in het nieuwe hart van Roermond:

  • Lindanus Noord
  • Lindanus Zuid
  • Ackros
  • Molenweg
  • Steelweg
  • Loesbleik
  • ECI-Cultuurfabriek
  • Ondergrondse parkeergarage

Project_SDK_Roerdelta_Roermond 3

De keukens:
Voor dit project is samen met SDK Vastgoed gekozen voor een mix van het A-merk SieMatic en ons huismerk SilverLine. Er zijn een ruime hoeveelheid keukens ontworpen in de verschillende opstellingen aansluitend bij de diversiteit van het plan. Zo zijn er verschillende hoekkeukens ontworpen, maar ook complete eilandopstellingen getekend. De keukens zijn tevens voorzien van minimaal 5 apparaten.

Ontwikkelaar:
SDK Vastgoed bv

Aannemer:
Aannemersbedrijf Jongen – Meulen BV

Architect:
Architektenburo Snijders en van Stekelenburg