Hooge Steenen
in Utrecht

Tegen het nieuwe centrum van Leidsche Rijn (Utrecht) aan, bij Park Leeuwensteyn, verrijst Hooge Steenen. De 18 appartementen en 57 royale herenhuizen – het merendeel met een oppervlakte van circa 200 m² en 3 of 4 woonlagen hoog – vormen 2 woonblokken.

Project Hooge Steenen Utrecht, ASWA Keukens

Project Hooge Steenen in Utrecht, ASWA Keukens

In Hooge Steenen komen 2 woonblokken met in totaal 57 karakteristieke herenhuizen, vaak met een prachtige, 7 meter hoge vide. Iedereen heeft een eigen parkeerplaats en de meeste een extra ruime kelderberging. De herenhuizen tellen 3 of 4 woonlagen en het plafond in de woonkamer is wel 4,2 meter hoog. De appartementen zijn ruim van opzet en hebben allemaal 2 slaapkamers. Moet je je eens voorstellen hoe mooi het licht straks door de hoge ramen valt. Doordat de kamers allemaal zo ruim zijn, kun je er echt je eigen draai aangeven. Een woonkeuken, werkruimte aan huis, gameroom, slaapkamer met inloopkast… droom en creëer hier in Hooge Steenen een thuis!

De architectuur met opvallende accenten is geïnspireerd door de 19e-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en Museumkwartier in Amsterdam. Bijzondere aandacht was er voor materiaal en energie. Met het oog op circulariteit wordt aan elke woning een materialenpaspoort toegekend. Daarbij zijn alle woningen zijn gasloos.

Vanaf Hooge Steenen wandel of fiets je zo naar de winkels, voorzieningen, horeca en uitgaansgelegenheden in Leidsche Rijn Centrum. En wil je meer? Steek de brug over en binnen 10 minuten bevind je je in hartje Utrecht. Veelzijdig, oud en levendig. Oude panden, werfkelders, bruggen en grachten. Je kunt er uren langs dwalen. Dat maakt de stad verrassend.

De keukens:

In dit project is samen met Hurks gekozen voor een andere aanpak. De woningen hebben ieder voor zich meerdere mogelijkheden voor de keuken. Mede door de vrijheid in de indelingen van de keuken en de mogelijke inzet van onze keukendesigners bieden we hier voor elke koper een keuken op maat aan voorzien van alle gemakken en mogelijkheden. Passend bij de indeling van de woning.

Ontwikkelaar

Hurks vastgoedontwikkeling

Aannemer

Hurks bouw

Architect:

KOW en SlangenHochstenbach

Makelaar:

Beumer Garantiemakelaars & Ons Huis vastgoed

Keukenshowroom: 

ASWA Keukens Hilversum