Hoge Hoek Florence in Berkel-Enschot

Project Hoge Hoek Florence in Berkel-Enschot

Project Hoge Hoek Florence in Berkel-Enschot. Keukens van het merk SieMatic en SilverLine.

In Berkel-Enschot, gemeente Tilburg, ontwikkelt Novaform een nieuwbouwplan Hoge Hoek: een grootse wijk met een intiem karakter. Kenmerkend voor Hoge Hoek is de typische dorpse bebouwing met veel verschillende woningtypen en waar geen enkele hoek van de straat lijkt op een andere.

Het stedenbouwkundig plan van Hoge Hoek is geïnspireerd op de verkavelingsstructuur van het landschap. De bebouwing in Hoge Hoek krijgt een directe visuele relatie met het omliggende platteland aan de overzijde van de spoorlijn. De akkers en weilanden van het omliggende landschap van Hoge Hoek hebben de vorm van scherven. Deze vormen zijn in combinatie met hun maat en schaal doorgezet in de straten en rooilijnen van het stedenbouwkundig plan. De wegen bieden hierdoor telkens verrassende ruimtes en perspectieven, een geheel van routes die nergens voorspelbaar of saai worden.

Hoge Hoek is het perfecte nieuwbouwproject als u op zoek bent naar een individuele woning in een rustige en kindvriendelijke omgeving. De straten in het plan worden visueel zo smal mogelijk gehouden. Hiervoor zorgen verschillen in bestrating, bomen en een enkele keer bebouwing dicht op de weg. Smal lijkende straatjes zorgen ervoor dat het verkeer automatisch rustiger gaat rijden. De auto’s van bewoners worden geparkeerd in collectieve parkeerhoven die omsloten worden door de achtertuinen van woningen. Hierdoor word er minder in de straat geparkeerd, wat positief bijdraagt aan de veiligheid.

Deelplan Florence kenmerkt zich door de ruime opzet. De kavels van Florence zijn groter dan bij de eerdere deelplannen van Hoge Hoek. De architectuur varieert van eigentijds tot klassiek. De woningtypes zijn eveneens divers en veelal uniek. De woningen zijn tevens door middel van diverse indelings- en uitbreidingsopties geheel op maat te maken.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project ontwikkelaar Novaform gekozen voor de keukenmerken SilverLine en SieMatic. Voor dit project is er gebruik gemaakt van verschillende pakketten en per pakket hebben we verschillende keukens uitgewerkt voor de bijbehorende woningtypes. Variërend van een hoekkeuken, parallel opstelling tot een zeer luxe eilandkeuken.

Ontwikkelaar:
Novaform

Aannemer:|
Moeskops Bouwbedrijf BV

Architect:
Mulleners & Mulleners Architecten