De Vank in Nuenen

Project_De Vank_Nuenen_BANbouw 1

Project De Vank in Nuenen. Keukens van het merk SieMatic.

In hartje Nuenen wordt een project ontwikkeld, waarbij wonen en het ontvangen van zorg op eigentijdse wijze bijeen worden gebracht. Enerzijds worden er appartementen gebouwd gericht op senioren met een beperkte of uitgebreide zorgvraag, anderzijds worden er appartementen gebouwd voor mensen zonder indicatie, maar met het voordeel van zorgfaciliteiten binnen handbereik. Ideaal voor ouderen die nu nog zelfstandig zijn, maar op termijn van zorg gebruik willen kunnen maken, zonder te hoeven verhuizen. Dit zal zich gaan afspelen in en rondom De Vank, dichtbij alle voorzieningen en het centrum van Nuenen.

Het voormalige parochiehuis De Vank vormt samen met de Clemens kerk en de naastgelegen kosterwoning een karakteristiek katholiek ensemble midden in het centrum van Nuenen. Het is gebouwd in 1939 en heeft inmiddels  officieel de status van monument. Vanzelfsprekend vraagt een dergelijke transformatie van monument naar exclusief woongebouw om een zeer zorgvuldige aanpak.
De opgave is om de cultuurhistorische waarde van het gebouw te behouden, maar tegelijkertijd het pand aan te passen aan de woonwensen en -eisen van deze tijd. Dit betekent aanpassingen in daglichttoetreding, het creëren van aantrekkelijke zichtlijnen, praktische plattegronden en het creëren van goede buitenruimtes. Het resultaat is een karakteristiek monument met authentieke details als boogramen, ramen met roedeverdeling en houten luiken en de bekende klokketoren, gecombineerd met een exclusief woonprogramma. Met een privé lift zijn ook de woningen in de voormalige toneelzaal geschikt voor mensen die een levensloopbestendige woning zoeken. Niet alleen het karakteristieke gebouw spreekt aan; ook de locatie pal in het centrum van het sfeervolle Nuenen maakt De Vank een zeer geliefde woonlocatie.

De Vank wordt een exclusief woongebouw waarbij een aantal originele stijlelementen uit de romaanse en gotische bouwkunst behouden blijft, zoals de klokkentoren, de klassieke boogramen en imposante trappartijen. Sommige elementen worden zelfs extra benadrukt. Zo wordt in het silhouet van de kapel een grote glazen pui met roedeverdeling gemaakt. Na de transformatie vindt u in het voormalige parochiehuis verschillende woningtypes en prijsklasses. Wat ze gemeen hebben zijn de sfeervolle details en karakteristieke uitstraling, gecombineerd met de luxe en het comfort van nu. Een unieke woonbelevenis, dat wordt wonen in De Vank!

De voormalige toneelzaal ligt aan de achterzijde van het hoofdgebouw. Hier verschijnen 2 rijwoningen en 1 hoekwoning met  slaap- en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping, die bereikbaar is met een privé lift, treft u nog eens 2 kamers en een study. Hier heeft u dus hetzelfde gemak als in een appartement, maar dan mét eigen achtertuin. En dat die is gericht op het zuiden, maakt de woningen subliem. De woonkamer is extra ruimtelijk vanwege de vide met lichtstraat en het 3,5 meter hoge plafond.

Karakteristieken

 • Wonen in karakteristiek monument met het comfort van nieuwbouw
 • Exclusief woonprogramma
 • Hoge plafonds, vides, dakconstructie in het zicht
 • Uitstekende zonligging
 • Goede buitenruimtes
 • Grote variatie in afmeting en prijsklasse
 • Privé lift maakt woningen levensloopbestendig
 • Appartementen en woningen aangepast aan individuele wensen
 • De keukens:
  Samen met Ban Bouw en Rezidenz is een luxe keuken ontworpen van het A-Merk SieMatic. De uitgewerkte rechte opstelling is voorzien van vijf keukenapparatuur. Door de aanwezigheid van een composiet werkblad, is de luxe uitstraling van de keuken helemaal compleet. Voor een aantal appartementen is het afwerkniveau verhoogt met een keuken voorzien van een uitgebreid kook / spoeleiland met zitmogelijkheid wat de keukenruimte nog gezelliger maakt.

  Ontwikkelaar:
  Rezidenz Development B.V.

  Aannemer:
  Aannemingsbedrijf Ban Bouw B.V.

  Architect:
  De Loods architecten en adviseurs BV