Cuijkse Cantheelen in Cuijk

Project Cuijkse Cantheelen in Cuijk

Project Cuijkse Cantheelen in Cuijk. Keukens van het merk Bribus.

Cuijkse Cantheelen wordt een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het historisch centrum. Geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen, bouwt Mooiland hier hoogwaardige en duurzame ‘woonhoven’.

Samen met de Gemeente Cuijk, Stichting Pantein, Dana Ponec Architecten en Buro Kruit heeft Woonmaatschappij Mooiland een plan gemaakt voor de herstructurering van een woonwijk in Cuijk. In het plan de Cuijkse Cantheelen worden 438 nieuwe wooneenheden in vijf verschillende hoven gerealiseerd. Hierdoor zal de bestaande infrastructuur zowel onder- als bovengronds veranderen. Het plangebied ligt direct aan de Maasdijk en is sterk verweven met het project ten behoeve van de ophoging ervan. Het gehele plan wordt in verschillende fasen uitgevoerd.

De Cuijkse Cantheelen zijn geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen. Deze gedachte wordt vormgegeven door de bouw hoogwaardige en duurzame ‘woonhoven’ met woningen waar jong en oud, zorgbehoevend en zorgeloos veilig en prettig kan wonen.

In de Romeinse tijd lag bij het door de Romeinen gestichte castellum een nederzetting, ook wel een vicus genoemd. Deze vicus, genaamd Ceuclum, groeide in de loop der jaren uit tot het huidige Cuijk. De vicus Ceuclum was de ideale plek om te wonen en handel te drijven. Vandaag de dag is de vicus nog steeds een ideale plek, maar dan in de vorm van een luxe appartement wat onderdeel uit maakt van de woonhoven van de Cuijkse Cantheelen. Met uitzicht over Cuijk en de Maas met haar achterland is het prettig wonen in appartement Vicus.

De keukens:
Voor dit project is samen met de project aannemer Bouwbedrijf van de Ven gekozen voor het merk Bribus Premium. In totaal zijn er drie hoek-keukens ontworpen met een complete apparatuurset en een composiet werkblad. Als alternatief heeft de koper nog de mogelijkheid om een greeploos design te kiezen.

 

Ontwikkelaar:
Mooiland Vastgoed B.V.

Aannemer:
Bouwbedrijf van de Ven, Veghel

Architect:
Wiegerinck Architectuur