Breda centraal in Breda

Project Breda Centraal in Breda

Project Breda Centraal in Breda. Keukens van het merk SieMatic.

Reizen, wonen, werken, winkelen en vooral genieten. Breda centraal brengt al deze activiteiten samen in één gebouw. Aan de noordoostzijde van Breda centraal is de Anna van Lotharingentoren gerealiseerd. Deze is voorzien van 54 woningen welke voldoen aan de moderne woonwensen van zowel jongere als oudere bewoners.

De woningen zijn direct toegankelijk vanaf het parkeerdek of de woningentree aan de Speelhuislaan. Op de eerste woonlaag bevinden zich vijf woon-werkwoningen met op de begane grond een werkruimte. De 49 appartementen hebben twee tot vier kamers en alle woningen hebben een royale buitenruimte over de volledige breedte van de woning.

Het volledig nieuwe station biedt plek voor woningen, bedrijven en winkels. De winkels komen in een ondergrondse passage, die de noord- en zuidkant van het station met elkaar verbindt. Het station krijgt zeven sporen en drie perrons en is een opstapplaats voor treinen naar Schiphol, België en Frankrijk. Aan beide zijden van het station verrijst een plein, het ontwerp is gemaakt door architect Koen van Velsen.

Keukens:
In samenspraak met NS Stations Ontwikkeling zijn een aantal keuken ontwerpen uitgewerkt. De kopers hebben hierdoor een ruime keuze, waaronder een traditionele luxe keuken van het merk SieMatic. Dit ontwerp is voorzien van Siemens apparatuur en composiet werkblad. De keuken heeft een centrale ligging in de woning, waardoor het een mooi geheel vormt met de ruimte.

Ontwikkelaar
NS Stations Vastgoed & Ontwikkeling

Aannemer:
Ballast Nedam/Hurks