Wokken op inductie? Wij geven tips!

- Tips & Tricks

Veel mensen denken dat wokken alleen mogelijk is op gas, maar wist je dat je ook kunt wokken op inductie? Inductie wokken biedt dezelfde snelheid, gezondheid en smaakvoordelen als het traditionele gasfornuis. Door de korte bereidingstijd blijven vitamines en voedingsstoffen behouden, terwijl de gerechten boordevol smaak en textuur zijn. We laten je graag zien hoe je optimaal kunt wokken op inductie, zodat je kunt genieten vaan heerlijke wokmaaltijden!

Inductie wokken met BORA

BORA toont aan dat wokken op een inductiekookplaat wel degelijk mogelijk is. In de Professional- en Classic-productlijnen biedt BORA een glaskeramische kookplaat met een geïntegreerde inductiewok. Door een uitsparing (kuil) in de kookplaat te creëren, past de bijpassende magnetische wokpan perfect in deze uitsparing. Hierdoor worden ook de zijkanten van de wokpan snel en gelijkmatig verwarmd. De vermogensregeling is precies af te stellen en gaat tot een powerniveau van 3000 watt. Ideaal voor krokante en knapperig verse roerbakgerechten. Zo kun je het traditionele wokgevoel ervaren, maar dan op inductie.

BORA Classic 2.0 inductiekookplaat met afzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Het beste van twee werelden

Wil je zowel op inductie koken als op gas wokken? Dan heeft ATAG de perfecte oplossing voor jou! Hun inductiekookplaat met rechthoekige kookzones, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden, biedt alle ruimte die je nodig hebt om groots te koken. Maar dat is nog niet alles! Deze kookplaat is uitgerust met de ATAG Fusion Volcano wokbrander, een speciale brander met een krachtige, geconcentreerde vlam die perfect is voor pannen met een bolle bodem, zonder warmteverlies. Met een aparte buitenvlam en een vermogen van maar liefst 6000 watt, kun je deze apart inschakelen om ook grote braadpannen met een vlakke bodem te gebruiken.

ATAG MAGNA inductie kookplaat met gas wokbrander, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Gebruik een wokpak die geschikt is voor inductie

Niet alle wokpannen zijn geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat, en dit heeft alles te maken met het materiaal van de wokpan. Het is essentieel om een wokpan te kiezen die vervaardigd is uit magnetische materialen, zoals roestvrij staal, gietijzer of bepaalde soorten geanodiseerd aluminium. Deze materialen reageren goed op inductieverwarming. Daarnaast is de bodem van de pan van groot belang. Indien je geen speciale uitsparing hebt, zoals bij de BORA kookplaat, is het raadzaam om te kiezen voor een wokpan met een vlakke bodem. Hierdoor maakt de pan voldoende contact met de inductiekookplaat, wat resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling en efficiëntere verwarming, ook aan de zijkanten.

Kies een inductie kookplaat met een krachtige zone

Voor het wokken op een inductiekookplaat raden we aan om te kiezen voor een kookplaat met een kookzone die minimaal 3000 Watt aan vermogen kan leveren. Dankzij dit hoge vermogen kan de wok snel op temperatuur worden gebracht en is er voldoende kracht om de wok op een constante hoge temperatuur te houden. Met behulp van de hoge stand of de powerboost-functie kan olie binnen ongeveer 30 tot 60 seconden op temperatuur zijn. Het is echter belangrijk om de kookzone vervolgens terug te schakelen naar een stand waarop de wok gelijkmatig kan bakken, zonder te snel of te langzaam te gaan. Zo kun je optimaal genieten van perfect gewokte gerechten.

Inductiekookplaat met wok kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een inductiekookplaat met wok voor jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: