Voorkom kalkaanslag door schelpen

- Tips & Tricks

In een waterkoker komt snel kalkaanslag voor. Voorkom kalkaanslag door er schoongewassen schelpen in doen. Doordat de schelpen kalk op nemen, komt dit niet op de bodem van uw waterkoker terecht. De werking van schelpen (het opnemen van kalk) neemt na verloop van tijd wel af. U dient de schelpen dus ook regelmatig te vervangen.

Tips & Trucs onderhoud kalkaanslag

De keuken is een van de belangrijkste ruimte in uw huis. Het is meestal de plek waar het gezin bij elkaar komt en tijd met elkaar doorbrengt.

Over het algemeen ontstaat kalkaanslag door mineralen uit water dat verdampt is. En hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag. De beste en meest doeltreffende manier om kalkaanslag in de keuken te bestrijden, is het voorkomen van watervlekken. Denk eraan om iedere keer als u uw keuken gebruikt, restjes water af te nemen met een droge doek.

Kalkaanslag verwijderen
Heeft u al veel last van kalkaanslag of hebben de schelpen hun werking verloren? U kunt de kalkaanslag verwijderen door de waterkoker aan te zetten met voldoende water (het warmte-element moet minimaal onder water staan) en een flinke scheut azijn. Let er wel op dat u de waterkoker daarna goed uitspoelt zodat al het azijn is verdwenen.

Op een vergelijkbare manier kunt u kalkaanslag verwijderen uit uw vaatwasser. Schenk een kopje azijn of citroensap onderin je machine. Draai vervolgens een standaard wasprogramma zonder vaat. Dit verwijdert niet alleen de kalkaanslag, maar geeft uw vaatwasser ook een frisse geur.