Slagroom kloppen in een potje?

- Tips & Tricks

Geen mixer of garde bij de hand om uw slagroom mee te kloppen? Maar een klein beetje slagroom nodig? Klop dan slagroom in een glazen potje!

Slagroom kloppen in een potje is ideaal wanneer u maar een klein beetje slagroom nodig heeft of het even wilt bewaren. Een ander bijkomend voordeel is dat u geen afwas heeft. Heel makkelijk voor wanneer u bijvoorbeeld op een camping staat.

Stap 1: u kunt het beste gebruik maken van een potje die eerst even in de vriezer heeft gelegen. Hoe kouder de omgeving, des te sneller wordt de slagroom stijf.

Stap 2: vul de helft van het potje met slagroom. Let er op dat u weet hoeveel slagroom er nu in het potje zit om de juiste hoeveelheid suiker te bepalen.

Stap 3: vul de benodigde hoeveelheid suiker toe aan de slagroom.

Stap 4: draai de deksel op het potje en begin met schudden. Controleer tussentijds af en toe of de slagroom al goed is. De slagroom is klaar wanneer het niet meer op en neer schudt. Zorg ervoor dat u niet te lang door gaat met schudden.

Deze tip is afkomstig van Albert Heijn. Bekijk ook het onderstaande filmpje van Albert Heijn om te zien hoe het in zijn werk gaat.