Hoe onderhoud u een betonnen werkblad?

- Tips & Tricks

Hoe u het beste uw betonnen werkblad kunt onderhouden? Elk werkblad verdient een andere verzorging. Het goed bijhouden van het werkblad verlengd de levensduur van een keuken aanzienlijk.

Tips & Trucs hoe onderhoud u een betonnen werkblad

Wat is een betonnen werkblad?

Een werkblad van beton bestaat uit cement en, indien gewenst, toevoegingen waardoor het werkblad een speciale uitstraling krijgt. Voor het produceren van een betonnen werkblad wordt speciaal cement gebruikt, zodat het aanrechtblad stevig en duurzaam is.

Onderhoud van een betonnen blad

Wilt u uw betonnen keukenblad mooi houden, dan is het belangrijk om het blad regelmatig te voorzien van een nieuwe (epoxy) laag. Bovendien moet je het gebruik van zuren vermijden: daar is zelfs een epoxylaag niet tegen bestand. Door de poreuze aard zal het beton vloeistoffen en zuren opzuigen waardoor het keukenblad beschadigd en/of aangetast raakt.

Tips voor het schoonmaken van uw betonnen werkblad

  • Gebruik voor hete pannen altijd een onderzetter.
  • Snij altijd op een snijplank en nooit direct op uw betonnen aanrechtblad.
  • U maakt beton gemakkelijk schoon met een sopje. Gebruik geen schuurmiddel, antikalkmiddel, of bijtende stoffen.
  • Gebruik een zachte doek en geen schuursponsje of andere schurende materialen.
  • Krijgt u een vlek niet weg? Week de vlek in met een natte doek. Daarna zijn de meeste vlekken makkelijk te verwijderen.
  • Schuif liever niet met pannen en potten. Til deze op om ze te verplaatsen. Zo voorkomt u krassen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van een Corian werkblad klik dan hier voor meer informatie. Voor onderhoud tips over een composieten werkblad klik dan hier