Word je eigen barista met een koffiecorner in de keuken

- Tips & Tricks

Ervaar een plek waar heerlijke aroma’s, smakelijke koffie en warme gesprekken samenkomen. Of je nu een vroege vogel bent die een kickstart nodig heeft in de ochtend of gewoon geniet van een ontspannen moment met een kopje koffie, een koffiecorner in de keuken is een echte must-have!

Koffiecorner keuken

Een koffiecorner in de keuken is een speciale ruimte of hoek waar jij als koffieliefhebber kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. Een typische koffiecorner omvat meestal een koffiezetapparaat, een waterkoker, een selectie van koffiebonen of -capsules, een variatie aan siropen en natuurlijk een assortiment van mokken, kopjes en lepels. Hoe je deze koffiehoek invult is afhankelijk van jouw wensen. We zetten hier wat ideeën op een rij, zodat jij straks kunt genieten van een heerlijk kopje koffie op een heerlijke plek.

Koffienis keuken

Een keuken met nis is een ontwerp waarbij een inham of uitsparing in de keukenmuur wordt gecreëerd. Door middel van deze nis creëer je extra ruimte in jouw keuken. Deze extra ruimte kun je ook gebruiken als koffiecorner. Je kunt namelijk een koffiezetapparaat plaatsen in de nis. Verder kun je de nis vullen met leuke accessoires, zoals mokken, glazen en koffiebonen. Wil je nog meer aankleding? Bevestig dan verschillende planken in de nis, hierop kun je nog meer decoratie kwijt. Zo wordt jouw koffiecorner nog knusser!

Ingebouwd koffiemachine

Als je beschikbare ruimte niet groot genoeg is voor een echt koffiehoekje is het ook altijd mogelijk om te kiezen voor een ingebouwde koffiemachine. Deze machine wordt ingebouwd in de kastenwand, waardoor je ruimte op bijvoorbeeld je aanrecht overhoudt. Een ingebouwde koffiemachine is een perfecte toevoeging aan elke keuken die jouw als koffieliefhebber ultiem veel gemakt biedt. Met een naadloze integratie in het keukenontwerp, zorgt een ingebouwd koffiemachine voor een strakke en opgeruimde uitstraling. Een ingebouwd koffiezetapparaat biedt een variatie aan geavanceerde functies, zoals verschillende koffiezetmethoden, instelbare maalniveaus  en temperatuur controle. Met één druk op de knop worden de bonen vers gemalen en wordt er een heerlijk geurende espresso, cappuccino of latte gezet.

Keuken met koffiecorner bij ASWA Keukens

De mogelijkheden van een koffiehoek in de keuken zijn helemaal afhankelijk van jouw wensen, de beschikbare ruimte en jouw keukenontwerp. Wil jij weten wat de mogelijkheden voor jouw keuken zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek een van onze showrooms. Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: