Keukeninspiratie voor een keuken met schiereiland

- Tips & Tricks

Een keuken met schiereiland kenmerkt zich met de luxe uitstraling van een kookeiland. Naast deze luxe uitstraling zijn er ook genoeg voordelen. De keuken is op diverse manieren op te stellen zodat deze in verschillende ruimtes past, daarnaast heeft de keuken extra opbergruimte.

Wat is schiereiland keuken?

Een schiereiland is een eiland die met een zijde grenst aan het keukenblok of de wand. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een vrijstaand kookeiland. Vaak is elektra ook makkelijker aan te sluiten. Er wordt bij een schiereiland ook een plek gecreëerd om te eten door middel van krukken of hoge stoelen. Dit maakt de sfeer gemoedelijk omdat iedereen tijdens het koken aan kan schuiven, hierdoor blijf je gezamenlijk in contact.

U-keuken met schiereiland

Een U-keuken is ontzettend functioneel aangezien alles binnen handbereik is. Deze U-vormige keuken is voorzien van drie aaneengesloten zijdes. Er zijn meerdere werkvlakken die verschillend kunnen worden ingedeeld. Op zoek naar een keuken schiereiland met bar? Bekijk deze foto ter inspiratie!

U-keuken met schiereiland, ASWA Keukens

T-keuken met schiereiland

Bij een keuze voor de T-opstelling staat het schiereiland haaks op het keukenblok. Dit kan op veel manieren worden ingericht. Bijvoorbeeld de spoelbak in het eiland, hierdoor schakel je makkelijk en snel tussen de verschillende elementen in jouw keuken.

I-keuken met schiereiland

Een ander soort schiereiland is parallel aan het rechte keukenblok. Dit lijkt het meest op een kookeiland en geeft veel ruimte en een luxe uitstraling.

I-keuken met schiereiland, ASWA Keukens

Hoekkeuken met schiereiland

Een andere soort opstelling is de hoekkeuken. Dit lijkt op een L-keuken met daarbij een schiereiland, hierbij loopt één wand langer door. L-vormige keukens worden vaak in een hoek geplaatst, hierdoor behoudt je genoeg ruimte om te koken.

Hoekkeuken met schiereiland, ASWA Keukens

Keuken schiereiland met bar

Door een bar toe te voegen aan het schiereiland creëer je gezelligheid en sfeer. Plaats barkrukken en geniet van een heerlijke avond met uw gasten.

Keuken schiereiland met bar, ASWA Keukens

Stijlen schiereiland keukens

Naast de diverse manieren van opstellen is de keuken ook in veel stijlen beschikbaar. Bijvoorbeeld een keuken met een greeploze fronten, een zwarte kleur en een strak design. Maar ook andere stijlen zijn beschikbaar voor een schiereiland. Denk hierbij aan industrieel, hout of hoogglans

Keuken schiereiland inspiratie

Wil je meer informatie over een schiereiland? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Of ga aan de slag met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: