Upgrade je ruimte met een spatwand in de keuken

- Tips & Tricks

Keukens zijn niet langer enkel functioneel, maar fungeren als leefruimtes die er decoratief aantrekkelijk mogen uitzien. Een spatwand in de keuken is een element dat een vleugje luxe aan jouw ruimte kan geven. Lees hier alle voordelen van een spatwand!

Wat is een spatwand?

Een spatwand, of achterwand, is een beschermende wand die zich bevindt tussen het aanrechtblad en de bovenkasten. Het is specifiek ontworpen om spatten, spetters en vetvlekken op te vangen die kunnen ontstaan tijdens het koken. De spatwand fungeert als een barrière tussen de kookzone en de muren, waardoor vocht en vuil niet rechtstreeks in contact komen met de wanden. Dit voorkomt niet alleen ongewenste vlekken en schade aan de muren, maar maakt ook het schoonmaken en onderhouden van de keuken veel gemakkelijker. Naast het functionele aspect voegt een spatwand ook een decoratief element toe, waardoor je de kans krijgt om de stijl en sfeer van de ruimte te versterken.

Ga voor glas!

Het transparante karakter van een glazen spatwand zorgt ervoor dat de ruimte ruimtelijk en licht aanvoelt, terwijl het tegelijkertijd een beschermlaag biedt tegen spatten en vlekken. Waar normaal glas kan barsten door temperatuurverschillen, worden glazen achterwanden voorzien van gehard glas. Dit soort glas is hittebestendig en 5 keer sterker dan normaal glas. Een glazen spatwand is gemakkelijk schoon te maken, omdat het oppervlak meestal uit een geheel bestaat. Hierdoor hebben glazen achterwanden geen voegen. Glazen spatwanden zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Zo vind jij een keuken spatwand die helemaal bij jouw stijl past!

Een chique ontwerp met marmer

Een marmeren spatwand is een tijdloze keuze die direct een gevoel van luxe en elegantie toevoegt aan de ruimte. Marmer is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk een leven lang meegaat. Daarnaast is marmer slijtvast en goed bestand tegen hitte. Wel zo handig aangezien een marmeren spatwand direct achter je kookplaat zit. De steensoort is relatief hard, waardoor krassen niet snel zichtbaar worden. Bovendien is marmer een niet-poreus materiaal, wat betekent dat het geen vloeistoffen of vlekken absorbeert. Met een maremeren spatwand haal jij een unieke blinkvanger in de keuken!

Keuken op maat

Ben jij op zoek naar een niet alledaags ontwerp dan biedt een op maat gemaakte spatwand een uitkomst. Met een scala aan materialen om uit te kiezen, zoals tegels, glas, roestvrij staal en zelfs speciale verfsoorten die bestand zijn tegen vet en vocht, kan een spatwand moeiteloos worden aangepast aan vrijwel elke keukenstijl. Op zoek naar een moderne spatwand in de keuken? Ga dan voor een marmeren spatwand, een roestvrijstalen spatwand of kies een spatwand met een donkere kleur. Een houten spatwand is een perfecte uitkomst voor een landelijke keuken.

Spatwand kopen bij ASWA Keukens?

Ben jij opzoek naar een spatwand in de keuken? Bij ASWA Keukens helpen we je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk wat de mogelijkheden zijn in een van onze showrooms. Al onze vestigingen vind je hier!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: