10 Tips om energie te besparen

- Tips & Tricks

Miele is uitgeroepen tot Duitslands meest duurzame onderneming van 2014! Wilt u net als Miele ook duurzamer leven? Wij geven u graag wat tips om energie te besparen in uw keuken. Goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Tips&Trucs_energie en geld besparen

Bekijk onze tien tips en profiteer:

  1. Doe de deksel op de pan tijdens het koken. Hierdoor kookt alles sneller en verbruikt u dus ook minder energie.
  2. Draai het gas terug zodra het water kookt. Bij inductie kunt u ook nog gebruik maken van de warmte die nog wordt afgegeven na het uitzetten van de kookplaat.
  3. Zet uw oven uit wanneer uw gerecht bijna gaar is. Er blijft voldoende warmte in uw oven hangen.
  4. Dit geldt ook voor uw friteuse. Na het uitschakelen van uw friteuse blijft het frietvet of olie nog lang genoeg op temperatuur.
  5. Verwarm uw oven niet langer voor dan nodig is.
  6. Gebruik bij bijvoorbeeld het verwarmen van melk uw magnetron in plaats van uw fornuis. Een magnetron is namelijk zuiniger.
  7. Laat uw vaatwasser uitsluitend draaien wanneer deze helemaal vol is. Dit scheelt een aantal wasbeurten.
  8. Houd de deur van uw koelkast of vriezer zo kort mogelijk open. Hiermee voorkomt u dat de temperatuur onnodig oploopt.
  9. Ontdooi bevroren etenswaren altijd in uw koelkast. Uw koelkast blijft zo extra koud en hoeft dus minder energie te verbruiken.
  10. Zorg dat er niet teveel ijs ontstaat in uw vriezer. Wanneer er veel ijs in uw vriezer zit, moet uw vriezer extra energie verbruiken om koud te blijven. Een ijslaag van 1 cm zorgt al voor 10% extra energieverbruik.