Mijn keuken is te klein!

- Tips & Tricks

Vindt u dat uw keuken te klein is? Wij geven tips hoe u ervoor kunt zorgen dat uw keuken groter lijkt, maar ook hoe u optimaal gebruik kunt maken van de ruimte.

Tips&Trucs_kleine keuken

Staat je keuken niet te vol?
Ze zeggen vaak “Less is more”, dit geldt ook voor uw keuken. Door minder spullen in uw keuken te zetten creëert u meer rust in uw keuken. Een overvolle keuken zal veel kleiner ogen.

Help, ik heb ruimte te kort
Naast het feit dat uw keuken ruimer lijkt met minder spullen, zorgt het ook voor meer ruimte. U kunt u zelf dus afvragen of u alles in uw keuken wel nodig heeft. Hoe meer spullen, des te minder ruimte er over blijft. Dit kan in zowel keuken accessoires als apparatuur. Zo kunt u bijvoorbeeld spullen die u nooit gebruikt net zo goed weggooien, en spullen die u bijna nooit gebruikt ergens anders opbergen. Ook kunt u ervoor kiezen om dingen op te hangen aan de muur. Let er dan wel op dat u niet uw hele muur vol hangt waardoor de keuken weer kleiner lijkt.

Een andere mogelijkheid om ruimte te sparen is het verminderen van apparatuur. Zo kunt u bijvoorbeeld een kleine koelkast in uw keuken plaatsen, en een grotere in uw garage. Ook uw vriezer kunt u wellicht in de garage of, wanneer mogelijk, in uw bijkeuken. Door uw apparatuur te verplaatsen heeft u ook meer kastruimte.

Let op het kleurgebruik
Uw keuken lijkt groter wanneer u lichte of natuurlijke kleuren gebruikt. Een keuken met donkere muren lijkt automatisch kleiner. Daarnaast is het verstandig om niet te veel verschillende kleuren of materialen te gebruiken. Zo creëert u een rustige uitstraling.

Eten in de keuken
Heeft u weinig plek in uw keuken maar wilt u toch graag eten in de keuken? Wanneer een tafel te veel ruimte in beslag neemt kunt u ook eens denken aan bijvoorbeeld een bar. Dit neemt veel minder ruimte in beslag.