Slimme tips voor extra opbergruimte in de keuken

- Tips & Tricks

Van overvolle laden tot propvolle keukenkasten, een gebrek aan opbergruimte in de keuken kan al snel een irritatie worden. Gelukkig zijn er veel oplossingen om dit probleem aan te pakken. In dit artikel laten we je slimme en praktische manieren zien om je keuken te organiseren. Lees snel verder!

Lades in plaats van kasten

Gebruik van lades in de keuken is efficiënter dan kastjes, vooral bredere lades. Een lade van 90 cm breed biedt 20% meer opslagruimte dan twee lades van 45 cm breed, terwijl ze ook kostenefficiënter zijn door lagere materiaal- en installatiekosten. Bovendien kunnen lades goed worden georganiseerd met speciale opbergsystemen zoals bordenhouders, besteklades en flessenrekken, waardoor ze veelzijdiger zijn.

Ga voor een kastenwand

Een kastenwand in de keuken is een slimme oplossing voor extra opbergruimte. De kastenwand zit meestal tegen de achterwand van de keuken, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Omdat een kastenwand vaak tot het plafond rijkt, kunnen er heel wat spullen opgeborgen worden.

Eén spoelbak is voldoende

Met een vaatwasser is één spoelbak meer dan voldoende. Voorheen werd een dubbele spoelbak gebruikt, zodat er tegelijkertijd gespoeld kon worden en groenten werden gewassen. Met de komst van de vaatwasser is dit onnodig. Door voor een spoelbak te gaan blijft er weer een extra kastje voor opbergruimte over.

SieMatic SecretSpaces

SieMatic SecretSpace is verkrijgbaar voor onderkasten en hoge kasten. In een handomdraai transformeer je kasten moeiteloos naar elegante open eenheden. Daarnaast biedt SieMatic SecretService een verborgen Push2Open lade in de greeplijst, ideaal voor het opbergen van platte, delicate objecten zoals messensets, smartphones en tablets.

Praktisch en stijlvol; de apothekerskast

Een apothekerskast is een smalle, verticale keukenkast die volledig naar voren wordt getrokken, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de inhoud vanuit beide zijden van de kast. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar spullen die achter in de kast staan.  De kasten kunnen geheel zelf ingesteld worden qua hoogte, zodat je al je keukengerei hierin kwijt kunt.

De juiste keukenapparatuur

Dankzij slimme oplossingen zoals een kokend-waterkraan, combi-stoomoven of inductiekookplaat met afzuigsysteem heb je minder keukenapparatuur nodig. Denk ook goed na over de vriezer. Het is logisch om deze in de keuken te plaatsen, maar als er ruimte elders beschikbaar is, zoals in de bijkeuken, garage of schuur, kun je daar ook overwegen om hem neer te zetten. Zo houd je weer extra ruimte over in je keuken.

De mogelijkheden van extra opbergruimte bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van extra opbergruimte voor jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: