Hoe onderhoud ik mijn keukenblad?

- Tips & Trucs

Hoe u het beste uw keukenblad, ofwel werkblad, kunt onderhouden? Elk werkblad verdient een andere verzorging. Het goed bijhouden verlengt de levensduur van een keuken aanzienlijk.  In deze video’s laten we zien hoe u een keukenblad het beste kunt onderhouden, en wat u kunt doen om eventuele vlekken te verwijderen.

Tips onderhoud keukenblad, ofwel werkblad, ASWA Keukens

Onderhoud keukenblad algemeen

Steenachtige keukenbladen zijn in het algemeen zeer duurzaam en praktisch in gebruik. Eigenschappen kunnen echter verschillen per materiaalsoort en per oppervlakte (gepolijst, gezoet, satin, gevlamd). In het algemeen kan echter het volgende worden aanbevolen:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddel, zeker bij gepolijste (glanzende) materialen.
  • Verwijder sterke vervuiling liefst zo spoedig mogelijk, om te voorkomen dat deze dieper in het materiaal kan trekken.
  • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen om de risico’s op een eventuele thermoshock te vermijden.
  • Gebruik uit hygiëne-overwegingen altijd een snijplankje voor het snijden van etenswaren. Op een werkblad van keramiek of Dekton voorkomt dat bovendien dat uw messen bot worden.
  • Vermijd contact met aceton en met extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat de \vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Onderhoud composieten keukenblad

  • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.
  • Alleen bij grove of matte oppervlakken kan er een licht schuurmiddel zoals CIF Cream worden gebruikt.
  • Bij gepolijste werkbladen dient u een zachte doek te gebruiken.

Onderhoud granieten keukenblad

  • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.
  • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlek weg en spoel na met warm water.
  • Wanneer u uw granieten werkblad minder gevoelig wil maken, is het verstandig om deze op jaarlijkse basis te impregneren.

Onderhoud keramiek & dekton keukenblad

  • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger
  • Ben zeer voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen; deze kunnen krassen veroorzaken in uw keukenblad.
  • Keramiek is een hele compacte, harde massa. Het is daardoor relatief gevoelig voor stootschade.

Onderhoud marmer & hardstenen keukenblad

  • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.
  • Ben zeer voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen; deze kunnen krassen veroorzaken in uw keukenblad.
  • Wij raden u aan om uw marmeren / hardstenen werkblad  jaarlijkse te impregneren.

Voor speciale product specifieke middelen voor onderhoud en reiniging kunt u terecht bij één van onze verkoopadviseurs in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op (0492-54 81 86)

Lees ook:

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.