Hoe onderhoud ik mijn composieten werkblad?

- Tips & Tricks

Hoe u het beste uw werkblad kunt onderhouden? Elk werkblad verdient een andere verzorging. Het goed bijhouden van het werkblad verlengt de levensduur van een keuken aanzienlijk. Lees hier hoe u het beste uw composieten blad kunt onderhouden.

Tips & Trucs Hoe onderhoud ik mijn composieten werkblad?

Het materiaal is een compositie van gerecycled graniet, kwarts en harsen. Doordat het technisch vervaardigd wordt, is het leverbaar  in een ongeëvenaard groot scala aan kleuren en uitvoeringen. Een werkblad van composiet kan een keuken daardoor niet alleen een strakke, moderne uitstraling geven, maar ook een nostalgische look of juist een meer klassieke uitstraling. Vrijwel alle composietsoorten hebben bovendien bijzonder praktische eigenschappen, wat eenvoudig verklaart waarom composiet momenteel het meest populaire werkblad in de keuken is.

Wat is composiet?
Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het hoofdbestanddeel kwarts, wordt samengeperst met een bindmiddel en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Veel voorkomende kenmerken in composiet, die overigens niets afdoen aan de kwaliteit, zijn onder andere pigmentvorming, ondiepe kleine putjes, fijne polijstkrasjes en hoogcontrast-puntjes in egale kleuren (bijv. een donker puntje in een wit materiaal).

Onderhoud composieten werkblad 

 • Gebruik bij de dagelijkse reiniging een vochtig doekje met een neutraal schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.
 • Alleen bij grove of matte oppervlakken kan er een licht schuurmiddel zoals CIF Cream worden gebruikt.
 • Bij gepolijste bladen dient u een zachte doek te gebruiken.

In deze video laat Jetstone zien hoe u een werkblad van composiet het beste kunt onderhouden, en wat u kunt doen om eventuele vlekken te verwijderen. Dit met behulp van de Jetstone Cleaner.

Tips voor elk type werkblad:

 • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddelen, zeker bij gepolijste (glanzende) werkbladen.
 • Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk en pas op met vloeistoffen, deze kunnen in het blad trekken.
 • Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen.
 • Pas op met snijden, gebruik altijd een snijplank.
 • Vermijd contact met aceton en extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een pH-waarde <4 of >10.
 • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
 • Laat de vaatwasser met gesloten deur uitdampen.

Voor speciale product specifieke middelen voor onderhoud en reiniging kunt u terecht bij één van onze verkoopadviseurs in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op (0492-54 81 86)

Lees ook:

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.