“Het is een plek waar je met het gezin samen kunt komen.”

- Klantervaring

We namen een kijkje in de keuken van familie van Dijk uit Emst. Hun ervaring met ASWA Keukens lees je hier…

Een nieuwe keuken, waar begin je?

Het begon met het opdoen van inspiratie op onder andere Pinterest. Daar hebben we rondgekeken om er achter te komen wat we mooi vonden. Dat er een kookeiland moest komen wisten we al vrij snel. Daarnaast zijn we ook in diverse winkels geweest om inspiratie op te doen. We doen mee aan het programma ‘De Perfecte Verbouwing’, samen met de architect hebben we verschillende moodboards ingevuld. Vanuit daar is er een eerste keukenontwerp ontstaan.

Hoe zijn jullie uiteindelijk bij ASWA Keukens terecht gekomen?

Via een ander deelnemend stel aan het tv programma. Zij hebben hun keuken laten ontwerpen bij ASWA Keukens en waren daar enthousiast over. Toen zijn wij een kijkje gaan nemen in de showroom in Uden. Onze eerste indruk was dat iedereen daar heel hartelijk is. Ons basis ontwerp stond al, Tim (verkoopadviseur) heeft daaraan nog het een en ander aangepast om de keuken helemaal tot wens te maken. We hadden bijvoorbeeld eerst alle stoelen naast elkaar aan de bar staan. Tim kwam met het voorstel om een twee-om-twee setting te creëren zodat we gezelliger bij elkaar zitten. Ook heeft hij ons geadviseerd waar we het beste de kookplaat en wasbak konden plaatsen.

Hadden jullie speciale wensen voor de keuken?

We hebben gelukkig dezelfde smaak dus waren we het snel met elkaar eens. We wilde een mooie combinatie van landelijk, modern en een donkere kleur. Dit vinden wij goed gelukt. De houtnerven in de kasten maken de keuken landelijk en de strakke lijnen geven de keuken een moderne twist.

Het keukenblad hebben we gekozen op advies van Tim en door inspiratie uit de showroom. Het is een composiet blad in een lichte kleur geworden. We zijn er erg blij mee! Daarnaast vonden we het belangrijk dat de keuken veel opbergruimte heeft. We hebben daarom gekozen voor een hoge kastenwand.

Keukendecoratie landelijk

Hadden jullie qua apparatuur specifieke voorkeuren?

Toen de basis stond hebben we goed gekeken naar de apparatuur. We hebben ons hierin laten adviseren. Een grote oven die zelfreinigend was, vonden we belangrijk. Dit hadden we in onze vorige keuken ook en dit beviel heel goed. We zijn uiteindelijk voor twee zelfreinigende ovens van Siemens gegaan, waarvan één stoomoven. Ook wilde we graag een Quooker omdat je dan snel kokend water hebt om te koken en je thee is zo klaar. We zijn voor een Quooker FLEX gegaan, ideaal.

Tim adviseerde ons een BORA kookplaat met afzuiging. In eerste instantie twijfelde we daar aan. We hebben namelijk nog nooit een kookplaat gehad waar de afzuiging in verwerkt zit. Uiteindelijk zijn we er blij met deze keuze, de afzuiging werkt namelijk super goed! De wijnklimaatkast is een extra luxe in de keuken.

Wat is jullie favoriete plekje in de keuken?

We zijn blij met heel veel dingen in de keuken maar het meest favoriet is toch wel de bar met de hoge krukken. Het gedeelte waar we met z’n alle kunnen zitten. We zitten hier wel eens met het gezin te ontbijten of er wordt aan gewerkt terwijl iemand anders in de keuken bezig is. Het is een plek waar je met het gezin samen kunt komen.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: